Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi: Mænd svindlede med fødevarer for 30 millioner

Mænd sigtes for at sælge fødevarer importeret i et andet EU-land videre i Danmark uden at betale moms og skat.

København: I en tilsyneladende meget omfattende sag om svindel med moms har Københavns Vestegns Politi onsdag anholdt to mænd på 36 og 39 år.

Mændene er sigtet for grov momssvig og skyldnersvig for et samlet beløb på cirka 30 millioner kroner.

Ifølge politiet er svindlen sket i forbindelse med handel med fødevarer i tre forskellige selskaber, hvor de to mænd enten har figureret som stiftere og eller ansatte.

Den formodede svindel er foregået på den måde, at selskaberne har importeret fødevarer i et andet EU-land og efterfølgende solgt varerne videre i Danmark.

På den måde er handlen over landegrænsen momsfritaget, og selskaberne skal pålægge handlen i Danmark moms og afregne til Skat.

Denne afregning har imidlertid enten ikke fundet sted, eller også er den ikke angivet til Skat, hvilket gør, at statskassen angiveligt er blevet snydt for et større millionbeløb.

- Det er vores formodning, at den overordnede handel internationalt er særdeles godt organiseret, og at de to mænd, vi har sigtet i dag, er en del af den organisering, siger politikommissær Christian Jakobsen fra Københavns Vestegns Politi.

Under onsdagens aktion er der foretaget ransagning af i alt fire adresser - i Rødovre, Kokkedal, København og i samarbejde med svensk politi på en adresse i Skåne.

I to af selskaberne er der ifølge politiet anvendt udenlandske stråmænd, sandsynligvis for at sløre de reelle personer bag.

Hvert af de tre selskaber har haft en aktiv levetid på under et år, hvorefter de er begæret konkurs eller tvangsopløst. Når kuratorerne behandler boet, er bogføringen, hvis den overhovedet findes, særdeles mangelfuld.

Det er politiets vurdering, at de to mænd har været i gang i mindst tre år.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.