Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi må opgive sag om læk i Carl Holst-sagen

Journalister fra Fyens Stiftstidende beskytter kilder, og så kan politiet ikke komme videre.

En fortrolig advokatrapport om Carl Holsts embedsførelse i Region Syddanmark blev lækket til pressen, men politiet må opgive jagten på kilden. Scanpix/Simon Skipper/arkiv
En fortrolig advokatrapport om Carl Holsts embedsførelse i Region Syddanmark blev lækket til pressen, men politiet må opgive jagten på kilden. Scanpix/Simon Skipper/arkiv

Politiet må give op i sagen om læk af fortrolige oplysninger fra en advokatrapport om Carl Holst i Region Syddanmark.

Det har ikke været muligt at finde den eller de personer, der gav Fyens Stiftstidende oplysninger om den foreløbige advokatundersøgelse, oplyser anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi tirsdag.

Selv hvis efterforskningen fortsatte, ville der ikke være udsigt til, at nogen i forretningsudvalget i Region Syddanmark, advokatfirmaet KromanReumert eller ansatte i regionen kunne sigtes, oplyser chefanklager Jan Østergaard.

Journalisterne på Fyens Stiftstidende har ikke ønsket at afsløre deres kilder. Og anklagemyndigheden vurderer, at de ikke vil kunne pålægges at vidne om, hvordan de fik fat i advokatredegørelsen.

Det skyldes, at offentliggørelsen er sket på baggrund af oplysningernes samfundsmæssige betydning.

Rapporten om Carl Holst blev leveret til ledelsen i Region Syddanmark 4. november, men den blev først gjort fortrolig fem dage senere, fremhæver Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse tirsdag.

Avisen slog til 10. november.

På baggrund af rapporten kunne Fyens Stiftstidende fortælle, at både interne og eksterne personer fra 2013 i gentagne tilfælde blev bedt om at skrive taler for regionrådsformanden, selv om det ikke havde med regionen at gøre, men var relateret til hans private valgkampagne.

Rapporten bekræftede i øvrigt, at der i toppen af regionen herskede en syg kultur.

Desuden udpegede advokatfirmaet en række problematiske forhold. Således undrede firmaet sig over, at regionen havde betalt mere end 750.000 kroner til en coachingvirksomhed.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.