Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi: Lad nu være med at gå ud på isen

Det kan være fristende, men politiet rundt om i landet advarer mod at bevæge sig ud på isen i det kolde vejr.

Selv om ænderne kan, beder politiet danskerne rundt om i landet om ikke at bevæge sig ud på isen. Scanpix/Mogens Ladegaard
Selv om ænderne kan, beder politiet danskerne rundt om i landet om ikke at bevæge sig ud på isen. Scanpix/Mogens Ladegaard

København. De fleste har nok bemærket og diskuteret det kolde vejr den seneste uges tid. Den såkaldte "sibiriske kulde" er dog ikke kun skyld i røde kinder og kolde tæer.

Den har nemlig også sat gang i en række advarsler fra politiet rundt om i landet. Nærmere bestemt advarer politiet mod at gå ud på isen.

Torsdag aften havde to 12-årige piger fra Nykøbing Mors forvildet sig cirka 500 meter ud på isen. De kom dog sikkert ind igen, før en helikopter nåede at blive sendt afsted.

Midt- og Vestjyllands Politi advarer på Twitter andre om det farlige ved leg på isen.

- FARLIG LEG: Isen på vore fjorde og søer er fristende, men desværre også usikker, skriver de på Twitter.

Også Københavns Politi har oplevet problemer med leg på isen, hvilket de på Twitter advarede mod allerede lørdag:

- En 7-årig dreng faldt gennem isen ved Kobbelvænget. Køres til kontrol på hospital. Lad dette være en advarsel. Følg skiltning inden færden på is og udvis forsigtighed.

Det er faktisk også ulovligt at færdes på isen på offentlige arealer med mindre kommunen skilter med "Isen er sikker". Det gælder uanset, hvor tyk isen er, så længe der ikke er skiltet.

For at kunne godkendes til færdsel skal is være mindst 13 centimeter tyk.

Nordsjællands Politi modtog flere anmeldelser i løbet af weekenden om personer, der havde bevæget sig ud på tynd is på diverse søer. Også de advarer på Twitter.

- Vi fraråder på det kraftigste færdsel på isen på søerne, med mindre den lokale kommune har sagt god for det, skriver de.

På Bornholm bringer kulden også isproblemer. Her handler politiets melding dog om et lidt anderledes problem

- Myndighederne har ikke ressourcer til at hjælpe med at fjerne istapper, da indsatsen prioriteres andetsteds.

- Borgerne bedes selv fjerne istapper - eventuelt med hjælp fra private entreprenører, skriver Bornholms Politi på Twitter.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.