Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi klar til stor julefrokost-weekend

Denne og den kommende weekend kører politiet en landsdækkende indsats for at standse spritbilister.

De kommende to weekender op til jul, vil der være masser af politi til stede i morgen- og nattetimerne. Over hele landet melder politikredsene om øget indsats i forbindelse med de mange julefrokoster, der står for døren.

- Vi er klar med ekstra mandskab, lyder det fra Jørgen Andersen, der er chef i Fyns Politis færdselsafdeling.

Uden at have de eksakte tal vurderer han, at kollegerne i færdselsafdelingen har snuppet nogenlunde samme antal sprit-syndere som sidste år.

- Det er i hvert fald ikke færre, siger han.

Færdselspolitiet har rykket lidt på færdselsbetjentenes mødetider, og det giver ekstra gevinst.

- Der er mange, der tror, de kan liste hjem med en brandert hen ad ved fem-seks tiden om morgenen. Derfor har vi indført et par vagter, der begynder lørdag og søndage morgen klokken fem. Sidste lørdag morgen snuppede vi ni spritbilister i centrum af Odense, heraf nogle der lige skulle have morgenbrød med hjem fra bageren, siger Jørgen Andersen.

I alt er der de to første weekender i december standset 7.871 bilister, oplyser Rigspolitiet. 606 af dem blev noteret for lovovertrædelser, heraf 55 bilister, der var spirituspåvirket. 12 andre bilister var påvirket af narko eller medicin.

Rigspolitiet kan dog ikke oplyse om det er flere eller færre end samme periode sidste år, da man ikke offentliggjorde tallene for de to første weekender i 2011.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.