Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi efterforsker overfald som politisk motiveret

Overfaldet på den svenske provokunstner Dan Park har sandsynligvis været politisk motiveret, mener politiet, der derfor har overgivet sagen til en specialafdeling.

Det kan meget vel have været politisk motiveret, da en gruppe mænd nytårsnat overfaldt den svenske kunstner Dan Park på Jagtvej i det nordlige København.

Det vurderer Københavns Politi, der af samme grund har ladet sagen overgå til afdelingen for personfarlig kriminalitet.

»Normalt ville en voldssag af den type blive behandlet på lokalstationen. Men fordi, de råber »nazisvin« efter ham, og fordi han er den, han er, så er sagen kommet op hos os,« fortæller René Hansen, der politikommissær i specialafdelingen til Politiken.

Overfaldet skete på Jagtvej 69, hvor det nu nedrevne Ungdomshuset lå, og hvor Dan Park i selskab med et par venner var søgt hen nytårsnat.

»De har sikkert holdt øje med mig. Det skete lige efter, vi havde forladt tomten på Jagtvej. Jeg blev pludselig slået omkuld, og seks maskerede mænd begyndte at sparke mig, mens jeg lå på fortovet,« forklarede Dan Park til Berlingske tidligere på ugen.

Her fortalte han også, at det efter hans vurdering sandsynligvis har været venstreaktivister, der stod bag overfaldet.

»Jeg gætter på, at det var nogle venstreaktivister. De råbte »racist« og at jeg var »afstumpet«. Og som sagt tror jeg, at jeg var blevet genkendt tidligere på morgenen, og at de fulgte efter mig for at finde et godt tidspunkt at angribe mig på,« fortalte han til Berlingske.

Politiet har fortsat ikke fundet gerningsmændene bag overfaldet.

Den svenske kunstner har været i vælten, efter han sidste sommer modtog en dom på seks måneders fængsel i Sverige for at udøve »hetz mod en folkegruppe«, da han i en række billeder portrætterede minoriteter i racistiske sammenhænge. Billederne blev vist senere på efteråret på en udstilling på Østerbro i København, som Trykkefrihedsselskabet arrangerede.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.