Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi anholder tre ved slagsmål efter demonstration

Demonstranter protesterede lørdag på Rådhuspladsen mod styret i Tyrkiet. Efterfølgende opstod der slagsmål.

Politiet er lørdag eftermiddag rykket ud til Vesterbro Torv i København, hvor der har været stort slagsmål. - Foto: Scanpix/Nils Meilvang/arkiv
Politiet er lørdag eftermiddag rykket ud til Vesterbro Torv i København, hvor der har været stort slagsmål. - Foto: Scanpix/Nils Meilvang/arkiv

Københavns Politi er lørdag eftermiddag rykket ud til et stort slagsmål ved Vesterbro Torv i København.

Det oplyser vagtchef Henrik Moll. Først oplyste politiet, at der var anholdt to personer, men lørdag aften lyder det, at tre yngre mænd er anholdt.

Slagsmålet er sket umiddelbart efter en demonstration på Rådhuspladsen, hvor demonstranter protesterede mod Erdogan-styret i Tyrkiet.

»Det er muligvis nogle af dem fra demonstrationen, men hvem, de har været i slagsmål med, det er mere uklart,« siger vagtchefen.

Politiet vurderer, at omkring 25 personer har været involveret i slagsmålet, og der er meldinger om, at der har været brugt køller.

Ingen skal være kommet alvorligt til skade.

Politiet modtog meldingen om slagsmålet klokken 15.45, og lidt efter klokken 18.30 oplyser politiet, at man er færdige på stedet.

En af de tre anholdte sigtes for brud på våbenlovgivningen. Politiet kan ikke oplyse, hvad de to andre sigtes for. Politiet vil formentlig ikke kræve dem varetægtsfængslet, fortæller vagtchefen.

Demonstrationen går under navnet »Afrin er ikke alene«, og talsmand Saime Bilen fortæller, at demonstrationen begyndte på Vesterbro Torv, og derfra fortsatte til Rådhuspladsen.

Her foregik demonstrationen ifølge talsmanden fredeligt.

Efterfølgende gik demonstranterne tilbage mod Vesterbro Torv, og her blev demonstranter angrebet, fortæller hun. Hun hørte høje råb derfra, og da hun kom derhen, så hun, at nogle fra demonstrationen var blevet angrebet.

»Da vi kom hen til gruppen, var der nogle kurdere, der sagde, at de var blevet angrebet af otte til ti personer. Vi kunne se, at en var blevet såret i hovedet. Jeg er rystet over situationen,« siger Saime Bilen.

Ifølge talsmanden brugte den anden gruppe hammer og økse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.