Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Politi anholder 27-årig for at sætte ild på egen lejlighed

28 beboere måtte i nat evakueres fra en ejendom i Grenaa. Politiet har fundet flasker med brandbare væsker.

En større brand raserede natten til onsdag en beboelsesejendom i Grenaa. En 27-årig mand mistænkes for at have påsat branden. Free/Colourbox/arkiv
En større brand raserede natten til onsdag en beboelsesejendom i Grenaa. En 27-årig mand mistænkes for at have påsat branden. Free/Colourbox/arkiv

En 27-årig mand fra Grenaa er anholdt under mistanke om brandstiftelse, efter at en brand brød ud i en beboelsesejendom i den centrale del af byen natten til onsdag.

Det oplyser vagtchef ved Østjyllands Politi Stig Heidemann tidligt onsdag morgen.

Den 27-årige mand bor selv i den lejlighed på første sal i ejendommen, hvor branden formentlig er opstået.

»Grunden til, at vi har mistanke om, at det er ham, der står bag, er, at han opfører sig ret usædvanligt, da vi kommer frem. Han vil ind i lejligheden igen og slås nærmest med betjentene for at komme ind. Det er ikke normalt,« siger Stig Heidemann.

»Vi kender ham en smule i forvejen. Ikke for brandstiftelse, men for almindelige småbanaliteter,« tilføjer han.

Politiet modtager anmeldelsen om branden klokken 01.37.

Da politi og brandvæsen når frem til ejendommen, der ligger på Violskrænten i Grenaa, finder de flere flasker liggende ude foran.

»Det er blandt andet nogle flasker, som der har været brandbare væsker i,« siger vagtchefen.

I alt bliver 28 mennesker evakueret fra ejendommen. Alle slipper uskadt.

»Det kunne have været gået rigtig galt. Heldigvis var de fleste i stand til selv at komme ud, og så var vi også rundt og vække en del,« siger Stig Heidemann.

Tidligt onsdag morgen er de 28 beboere samlet på et plejehjem, der ligger i nærheden.

»Vi er i gang med at finde ud af, hvem der kan komme tilbage til deres lejligheder, og hvem der ikke kan,« siger han.

Politi og brandvæsen vurderer, at omkring fem-seks lejligheder er så ødelagte, at beboerne ikke kan vende tilbage foreløbigt.

Den 27-årige anholdte mand bliver formentlig fremstillet i grundlovsforhør i løbet af onsdagen sigtet for forsætlig brandstiftelse.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.