Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Polens tidligere statsminister: Pædofili er tilladt i Danmark

Polens tidligere statsminister, Jaroslaw Kaczynski, der nu er statsminister-kandidat for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS) hævder i et interview, at pædofili er tilladt i Danmark.

Jaroslaw Kaczynski.
Jaroslaw Kaczynski.

I Danmark er pædofili tilladt. Det siger Polens tidligere statsminister, Jaroslaw Kaczynski, i et interview med ugemagasinet Wprost, skriver polennu.dk.

Den bizarre udmelding har fået Danmarks ambassadør i Polen, Steen Hommel til at kræve en forklaring af Kaczynski, der nu er statsminister-kandidat for Lov og Retfærdighedspartiet (PiS).

»Pædofili er ikke tilladt efter den danske lovgivning, og ikke accepteret i det danske samfund. Jeg er forundret over, hvordan De kan have belæg for så provokerende udtalelser, og jeg håber, at De vil give mig en forklaring på mit spørgsmål hurtigst muligt,« skriver den danske ambassadør i Polen til Jaroslaw Kaczynski.

Udtalelserne fra Kaczynski vækker hovedrysten hos formanden for Dansk-polsk Ungdom, Poul Dose.

»Kaczynski er jo fuld af løgn. Pædofili er ikke tilladt og på ingen måde accepteret i Danmark. Jeg håber den danske ambassadør får et fornuftigt svar meget hurtigt, ellers må vi overveje at gå aktivt ind i næste års valgkamp og advare unge i Polen mod at stemme på sådan en fremtrædende løgner, der spreder unødigt had og falske fordomme mellem Polen og Danmark,« siger Poul Dose til polennu.dk.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.