Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Plove gøres klar til snedyngerne

Beredsskabstyrelsen har gjort deres særlige spidsplove klar til søndagens snestorm. Plovene skal bane vej for ambulancer og redde strandede bilister. Sneen ventes at ville vælte ned over landet.

Det er situationer som denne, Beredskabsstyrelsen forbereder sig på.
Det er situationer som denne, Beredskabsstyrelsen forbereder sig på.

Ved midnatstid begynder fnuggene at dale over det vestlige Jylland, og i løbet af natten og søndag formiddag dækkes det meste af landet af et tykt lag sne.

Sæsonens første snestorm er over os, og det har fået Beredskabsstyrelsen til at gøre de særlige spidsplove klar. Plovene er ikke meget bevendt, når det gælder om at rydde sne, men de kan bane vej gennem tunge dyner, og det kan der meget vel blive brug for.

- Spidsplovene bliver typisk brugt til at bane vej for udrykningskøretøjer, men de kan for eksempel også bruges, når vi skal redde bilister, der er strandet i snemasserne, fortæller kolonnechef Peter Kragh fra Beredskabsstyrelsen.

Styrelsen har i alt gjort 13 spidsplove klar og fordelt dem blandt beredskabscentrene i Thisted, Herning, Haderslev, Hedehusene, Næstved og Allinge. Desuden vil en af plovene blive kørt til Fyn sent lørdag aften.

På beredskabscentrene holder man nu nøje øje med vejrudsigten, men det er endnu for tidligt at sige, om plovene kommer i aktion.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.