Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Plejehjemsleder fyret for manglende omsorg

Beboerne på plejehjemmet Dagmargården i Skanderborg har fået så dårlig omsorg, at det har været sundhedsfarligt for fem af beboerne. Det har nu kostet plejehjemslederen jobbet.

Lederen af det nyåbnede plejehjem Dagmargården i Skanderborg er blevet fyret, fordi fem ældre beboere har fået så dårlig omsorg, at de blev dehydrerede, skriver DR Østjylland.

Formanden for beboer- og pårørenderådet mener, at der har været problemer med behandlingen af de ældre lige siden åbningen af plejehjemmet.

En rapport fra Skanderborg Kommunes eget tilsyn bekræfter, at der er problemer med omsorgen på plejehjemmet, der huser 34 beboere. Ifølge DR Østjylland viser rapporten blandt andet, at der mangler navn og cpr-nummer på medicinen, der er beskidt flere steder på institutionen og personalet ikke spørger nysgerrigt og undersøgende.

Kommunens ældrechef, Jan Møller Iversen, beklager over for de pågældende og de pårørende. Han understreger, at »der ikke er nogen, der har været truet på deres liv, men det kunne have ført til alvorlige situationer.«

Kommunen fik 26. marts at vide af plejepersonalet, at sygehuset i Horsens havde konstateret, at fem beboere, der var indlagt på grund af generel svækkelse, var dehydrerede.

En ny leder skal nu rette op på forholdene, og ifølge DR Østjylland er der allerede sat mere personale på nattevagterne.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.