Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Plejefamilie står klar til at overtage hittebarn

Københavns Kommune har allerede fundet en familie, der kan tage sig af den pige, som blev fundet afkølet i en sportstaske torsdag.

Politiet vil gerne høre fra folk, der kender til en slidt lilla sportstaske af mærket Dunlop og to håndklæder.
Politiet vil gerne høre fra folk, der kender til en slidt lilla sportstaske af mærket Dunlop og to håndklæder.

Når den nyfødte pige, der torsdag blev efterladt i en sportstaske i Valby, er klar til at forlade Rigshospitalet, så står der en familie klar med åbne arme.

- Vi er blevet bedt om at finde en plejefamilie, som kan stå klar, når barnet bliver udskrevet efter behandling. Vi gik i gang med at løse opgaven i går aftes, og inden fredag er gået, så har vi en plejefamilie klar, siger Klaus Wilmann, centerchef i Center for Familiepleje i Københavns Kommunes socialforvaltning, til Berlingske Nyhedsbureau.

Han understreger, at det er sjældent, at Center for Familiepleje får så akutte sager på bordet. Men i dette tilfælde er det nødvendigt at handle hurtigt.

- Vi kan ikke smide sådan et lille barn rundt fra det ene sted til det andet. Vi bliver nødt til at give barnet en god start på livet. Den har allerede været vanskelig, så vi må se på, hvad vi kan gøre for at gøre den bedre, siger Klaus Wilmann.

Center for Familiepleje har i skrivende stund aktiveret cirka 380 plejefamilier landet over med plejebørn fra Københavns Kommune. Derudover har kommunen en liste med cirka 500 familier, der har sagt ja tak til at tage imod et plejebarn.

Men det er ikke ensbetydende med, at der står så mange familier klar til at tage imod hittebarnet fra Valby. Familierne kan have fået et plejebarn fra en anden kommune, mens de har ventet på, at der kom en henvendelse fra Klaus Wilmann eller en af hans kollegaer.

Derudover kan plejefamilierne have præferencer med hensyn til blandt andet alder. Og så bliver der i også taget hensyn til geografien, når et barn skal placeres i pleje.

Myndighederne vil nu forsøge at få forældrene til den lille pige til at træde frem, så de kan blive tilbudt hjælp. Det vil også ske med henblik på, at pigen kan komme hjem igen.

- Hvis vi ikke hører fra forældrene, vil hittebørn typisk blive indstillet til adoption, siger Klaus Wilmann.

I første omgang skal hittebarnet være tre måneder hos plejefamilien, hvorefter sagen overgår til staten og bliver en adoptionssag.

Politiet arbejder ud fra en teori om, at det var en østeuropæisk kvinde, der efterlod sin nyfødte pige på cirka 3.500 gram i en lilla sportstaske ved Rektorparken i det sydvestlige København natten til torsdag. Pigen blev fundet afkølet torsdag formiddag efter at have ligget cirka syv timer ude i kulden. En forbipasserende opdagede pigen og fik transporteret hende til Rigshospitalet, hvor hun efter omstændighederne skulle have det godt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.