Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Plakatstrid solgte Cirkus Arena-billetter i Varde

Cirkusset nød godt af skænderiet med Varde Kommune om, hvor der måtte hænge plakater under dronningebesøg.

Varde. Det var nærmest et cirkus i sig selv, da Cirkus Arena og Varde Kommune var oppe at toppes over, hvor i byen der måtte hænge plakater, når dronning Margrethe skulle til byen.

Men det ser ud til, at Cirkus Arena har nydt godt af diskussionerne, som fyldte godt op i medierne.

Der kom nemlig langt flere publikummer til forestillingen i byen i søndags, end der gjorde sidste år.

Faktisk er Varde den by på turneen med størst publikumsfremgang i år, siger Klaus Jochumsen, der er turnéchef i Cirkus Arena til DR Syd.

- På trods af bagende sol og hedebølge, så gik vi 12-13 procent frem. Man kunne ellers godt forestille sig, at mange valgte at tage en tur på stranden den dag, siger han.

Sagens kerne var, at Varde Kommune ikke ville have cirkusplakater hængende på nogle strækninger, mens dronning Margrethe besøgte byen på sit sommertogt.

Den besked havde Cirkus Arena fået på skrift allerede i vinter, men opdagede det først tre uger før. På det tidspunkt var plakaterne hængt op, og cirkusset nægtede at pille plakaterne ned.

Plakaterne fik masser af omtale, og mange tog Cirkus Arenas parti i debatten.

- Det var vi ret tilfredse med, og vi prøvede selv aktivt at holde liv i historien, siger Klaus Jochumsen.

Varde Kommune endte med at betale for nedtagningen af de plakater, der hang på dronningens karetrute.

Plakaterne er i øvrigt givet tilbage til Cirkus Arena, og det kan være, de ender i Vardes lygtepæle igen næste år.

Cirkus Arena er i hvert fald stadig velkommen i byen, selv om kommunen havde håbet på at kunne have løst situationen uden mediernes indblanding. Det oplyser Varde Kommune til DR Syd.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.