Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Plakatstrid om dronningebesøg mellem kommune og cirkus eskalerer

Varde Kommune vil nu selv rive Cirkus Arenas plakater ned før dronningens besøg, hvis ikke cirkusset gør det.

Varde. Striden mellem Varde Kommune og Cirkus Arena over cirkussets plakater i gaderne er torsdag blevet skærpet.

Kommunen har tidligere krævet, at cirkusset fjerner sine plakater fra den rute som dronning Margrethe vil køre langs, når hun besøger byen. Det har cirkusset nægtet.

Torsdag skriver DR Syd, at kommunen nu er klar til selv at rive plakatterne ned.

Ifølge en pressemeddelelse fra Varde Kommune har Cirkus Arena siden marts vidst, at de ikke må have plakatterne hængende på dronningens rute i de dage, hvor dronningen besøger byen.

- For en uge siden opdager Cirkus Arena forbeholdet om plakater i den tilladelse, som Varde Kommune sendte dem for flere måneder siden. Og tirsdag gik cirkusejeren så i medierne med sin historie, skriver kommunen.

Kommunen henviser til, at de har indgået en aftale med politiet og gardehusarerne, der pålægger dem at rydde dronningens rute for løs plastik, pap og andet, som kan skræmme gardehusarernes heste.

Samtidig mener kommunen, at de to parter tidligere på ugen havde en indgået en ny aftale.

- Men han (cirkusejer Benny Berdino, red.) glemte at gøre det tydeligt for de samme medier, at hans cirkus tirsdag eftermiddag netop havde lavet en ny aftale med Varde Kommune, skriver kommunen.

- Nemlig, at Cirkus Arena kan lade stort set alle plakater hænge over alt i kommunen. Cirkus Arena skal blot nedtage plakaterne i de gader, hvor gardehusarernes heste og dronningens karet skal passere tæt forbi publikum.

Cirkus Arena har stadig ingen intentioner om at fjerne plakatterne, oplyser turnéchef Klaus Johansen til DR Syd.

- Vi synes, det er en sag, der er steget dem til hovedet nede i kommunen. Vi har aldrig oplevet en hest, der har været bange for en cirkusplakat. Det er helt ude i skoven, siger han.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.