Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pistolskud ramte Roskilde-frisør i arme og knæ

To venner på 23 år er tiltalt for at ville dræbe en tredje mand på gaden i Roskilde en aften i maj sidste år.

Roskilde. Det blev et skyderi uden dødelig udgang, da to unge rettede farligt skyts mod en 26-årig mand foran hans frisørsalon i Roskilde 12. maj sidste år.

Ifølge anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi havde de to formodede gerningsmænd ellers planlagt at dræbe, da de kørte gennem Ringstedgade i bil i domkirkebyen midt på aftenen.

Mens den ene sad bag rattet, affyrede den anden mindst syv skud med en pistol mod offeret på få meters afstand. Det fremgår af anklageskriftet i sagen.

Skuddene ramte frisøren i højre arm, venstre overarm og venstre knæ.

Tirsdag indledes sagen om skudepisoden ved Retten i Roskilde. Hovedpersonerne er tiltalt for drabsforsøg, men begge nægter sig skyldige.

Det fortæller advokat Janus Malcolm Pedersen, der er forsvarer for den ene. Han går derfor som udgangspunkt efter en frifindelse.

- For mig at se er der to afgørende spørgsmål. Det ene er selvfølgelig, om der overhovedet skal ske domfældelse, eftersom de nægter sig skyldige.

- Hvis der sker domfældelse, er det næste spørgsmål, om der er tale om drabsforsøg, grov vold eller noget helt tredje, siger Janus Malcolm Pedersen.

Offeret slap med livet i behold. Han blev såret på arme og ben, påpeger advokaten. Og ikke i nærheden af vitale organer, som hvis skuddene havde ramt i hoved, mave eller bryst.

- Hvis man har til hensigt at ramme en person i arme og ben, og det sker, ligger det rimeligt fast i praksis, at det ikke er forsøg på manddrab. Så er det grov vold, siger Janus Malcolm Pedersen.

- Retten skal vurdere, om det var hensigten. Eller om manden, der affyrede våbnet, ikke kunne ramme, siger han.

De tiltalte er venner og er begge 23 år. De blev anholdt i maj sidste år - kort tid efter skudepisoden - i et sommerhusområde på Falster.

Motivet til skyderiet er endnu ukendt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.