Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pirater kendte til Shipcraftejers dyre vaner

Efter Ekstra Bladet beskrev Shipcraftejers milliondyre køb af lystgård, pressede pirater løsesum i vejret.

København: Den uvildige forhandler mellem de somaliske pirater og rederiet Shipcraft, Henrik Mundt, fortæller, hvordan piraterne brugte informationer om ledelsen i rederiet til at presse løsesummen for de to tilfangetagne sømænd Eddy Lopez og Søren Lyngbjørn i vejret.

Det fortæller han i Københavns Byret torsdag.

- Vi prøvede at forklare dem, at selskabet (Shipcraft, red.) var nødlidende og ikke var i stand til at betale de summer, de krævede, siger Henrik Mundt.

- Men så sagde de, at de vidste, at ejeren af rederiet netop havde købt en lystgård, fortsætter han og forklarer, at piraterne generelt var meget svære at forhandle med.

Han spurgte dem ikke, hvor de havde informationerne fra.

Men avisen Ekstra Bladet havde tidligere i en artikel med overskriften "Shipcraft-ejer vælter sig i luksus - danske gidsler rådner op" beskrevet, hvordan den kontrollerende aktionær John Arne Larsson havde købt en lystgård til 55 millioner kroner.

Henrik Mundt gik under navnet "Mr. Jensen" i forhandlingerne med piraterne, og han spillede en central rolle i den 838 dage lange løsladelsesproces.

Hans vidneudsagn spiller derfor en stor rolle i den retssag, hvor de to sømænd har sagsøgt Ekstra Bladet for en million kroner for at have trukket løsladelsesprocessen i langdrag.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.