Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Piger filmede mens deres venner overfaldt ung mand

To drenge og to piger er dømt for vold. Pigerne deltog ikke i volden, men filmede den med smartphones.

To piger er dømt for vold, fordi de først opildnede til et overfald på Facebook og derefter optog overfaldet på en 18-årig mand på deres smartphones. Arkivfoto. Free/Colourbox
To piger er dømt for vold, fordi de først opildnede til et overfald på Facebook og derefter optog overfaldet på en 18-årig mand på deres smartphones. Arkivfoto. Free/Colourbox

To piger på 16 og 17 år er fredag ved Retten i Hillerød blevet dømt i en voldssag, selv om de ikke selv deltog i det voldelige overfald.

Det oplyser Nordsjællands Politi i en pressemeddelelse.

Overfaldet fandt sted på Veksø Station og gik ud over en 18-årig mand, som tidligere havde haft et kærestelignende forhold til den 16-årige pige.

Selve overfaldet blev begået at to drenge på 15 og 16 år, som slog og sparkede offeret, mens pigerne stod i nærheden og filmede det, der skete, på deres smartphones.

Kort forinden havde pigerne desuden oprettet en gruppe på Facebook, hvor både pigerne og drengene skabte en hadsk stemning mod den 18-årige.

- Jeg tramper ham i hovedet og spytter på ham, lød et af pigernes opslag, og et anden lød:

- Først smadrer I ham, så han ligger ned, og så fortjener han flade af (os).

Selv om pigerne hverken trampede, spyttede eller slog på offeret, så var deres kommentarer på Facebook med til at overbevise retten om, at de også skulle dømmes for de slag og spark, som drengene tildelte den 18-årige.

Alle fire blev idømt 40 dages betinget fængsel, og de skal blandt andet underlægge sig tilsyn af kommunen.

- Den her sag er et godt eksempel på, hvordan hård retorik på internettet kan udvikle sig til en uheldig adfærd i virkeligheden, siger anklagerfuldmægtig David Jarlbæk Homann i en udtalelse efter dommen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.