Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pigen fra Tønder-sagen beder Thorning om hjælp

I et brev til statsminister Helle Thorning Schmidt skriver pigen fra Tønder-sagen, der blev misbrugt og vanrøgtet af sin far, at hun ikke har fået den rette hjælp af systemet.

Arkivfoto fra reportage fra Tønder 10 år efter "Tønder-sagen".
Arkivfoto fra reportage fra Tønder 10 år efter "Tønder-sagen".

Den ældste pige i den såkaldte Tønder-sag, hvor en far misbrugte og vanrøgtede sine to døtre, føler sig svigtet af systemet.

Det skriver hun i et åbent brev til statsminister Helle Thorning Schmidt (S), som Politiken bringer lørdag.

Pigen mener blandt andet, at hendes far, gerningsmanden, får en langt bedre behandling, end hun selv har fået.

Han er i øjeblikket ved at blive udsluset i samfundet efter sin straf på 10 års fængsel.

»Min far, der er dømt for seksuelle overgreb på mig og min søster, sidder i dag på en udslusningspension, hvor de indsatte tager på fisketur, i biografen og får uddannelse. Han kommer formentlig ud sidst på året. Imens sidder jeg nu på 6. måned på en psykiatrisk afdeling og er for længst holdt op med at tælle mine selvmordsforsøg. Hvordan kan det være, at samfundet belønner gerningsmænd, mens ofrene straffes,« skriver hun i brevet.

Statsministeren har svaret på brevet og udtrykker, at hun er dybt rystet over, hvad de to søstre fra Tønder er blevet udsat for som børn.

Hun påpeger, at sagen førte til, at indsatsen for misbrugte børn blev ændret.

Men pigen er ikke tilfreds med statsministerens svar, fordi hun havde håbet, at hun ville komme med et råd eller måske tage kontakt til kommunen, skriver Politiken.

Læs også Berlingskes reportage fra Tønder på 10-året for den forfærdelige Tønder-sag.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.