Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pige på fem år blev voldtaget af mors ven

Københavns Byret idømmer mand fængsel i seks år. Han har tilstået forbrydelsen.

Københavns Byret på Nytorv i København.
Københavns Byret på Nytorv i København.

En lille pige på Amager tilkendes torsdag en erstatning på 100.000 kroner af Københavns Byret, fordi hun gennem et år flere gange blev udsat for seksuelle overgreb af morens ven.

Barnet var fem år, da forbrydelserne skete.

I et retsmøde i sidste uge erkendte morens ven, en mand på 47 år, sig skyldig. Torsdag er afgørelsen kommet, og den lyder på, at han idømmes fængsel i seks år, oplyser en anklager i Københavns Politi.

Manden kom i kontakt med barnet, fordi han havde et forhold til moren. Derfor skulle han nogle gange passe pigen.

Anklager og forsvarer stod langt fra hinanden, da de forleden kom med deres bud på, hvad straffen skulle være.

Forsvareren mente, at tre års fængsel var mest passende, mens anklageren talte om syv-otte år, har anklager Stine Winther oplyst.

Byretten har samtidig bestemt, at børn under 18 år ikke må bo hos manden uden politiets tilladelse. Desuden må han ikke opholde sig på adresser, hvor der er børn.

Oveni det såkaldte boligforbud rammes han også af et besøgsforbud. Den 47-årige må ikke modtage besøg af børn, som ikke ledsages af en voksen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.