Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pige i Brøndby får 100.000 kroner - blev voldtaget af stedfar

Nævninger i Retten i Glostrup var uenige om, hvorvidt 44-årig var skyldig i tiltale.

En serbisk man er idømt fængsel i seks år og er udvist af Danmark. Ikke alle nævninger i Retten i Glostrup er dog overbeviste om, at han var skyldig. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)
En serbisk man er idømt fængsel i seks år og er udvist af Danmark. Ikke alle nævninger i Retten i Glostrup er dog overbeviste om, at han var skyldig. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017)

En pige på 15 år er tirsdag blevet tilkendt 100.000 kroner, fordi hun igennem tre år blev udsat for seksuelle overgreb af sin stedfar i Brøndby.

Samtidig har Retten i Glostrup idømt stedfaren, der er serbisk statsborger, en straf på fængsel i seks år, ligesom han er blevet udvist af Danmark.

Ikke samtlige seks nævninger mente dog, at han var skyldig. To stemte for at frifinde ham, oplyser retten tirsdag.

Overgrebene - hvoraf nogle var voldtægt - begyndte, da pigen var 11 år, og ophørte, da hun var blevet 14. I hvert fald fire gange fastholdt han barnet, der gjorde modstand og sagde stop, da han havde samleje med hende, fastslår flertallet i nævningetinget.

Pigen har forklaret, at hun betroede sig til en veninde, men først langt senere fortalte hun også et familiemedlem om, hvad der skete.

Ifølge anklageskriftet fra Københavns Vestegns Politi forsøgte den 44-årige mand at true pigen til tavshed. Han ville banke hendes mor foran hende, hvis hun åbnede munden og fortalte om overgrebene.

Manden har hele vejen igennem nægtet sig skyldig. Han har på stedet anket dommen til Østre Landsret, oplyser retten.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.