Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pia Kjærsgaard: Stress romaerne ud af indre København

Romaer har taget København som gidsel, mener Pia Kjærsgaard.

Problemet med romaer er stort i indre København, mener Pia Kjærsgaard.
Problemet med romaer er stort i indre København, mener Pia Kjærsgaard.

Problemet med romaer i København er blevet så stort, at de skal stresses ud af byen.

Det mener Pia Kjærsgaard (DF), forhenværende formand i Dansk Folkeparti og i dag Folketingets formand.

I et indlæg i Berlingske opfordrer hun til at få fjernet byens romalejre, fordi romaerne ifølge hende har taget hele indre by som gidsel.

»De skæmmer bybilledet i København, de mange lejre med romaer, som er skudt op på centrale pladser i det indre København. De tilrejsende romaer bor under åben himmel og forretter alle deres ærinder her – også den slags, der bør foregå på et dertil indrettet toilet,« skriver Pia Kjærsgaard.

Hun henviser blandt andet til historien om personalet i Trinitatis Kirke ved Rundetårn, som nu bliver tilbudt en hepatitis-vaccine, fordi de begynder hver morgen med at fjerne efterladenskaber fra overnattende romaer, og weekendens historie om 51-årige André Christiansen, som to gange på to måneder er blevet truet med tæsk af romaer, hvis ikke han betalte 500 kr. pr. nat, han sov på gaden.

Pia Kjærsgaard opfordrer til, at politiet kommer på banen, og at Københavns Kommune begynder at skele til andre hovedstæder, der ikke i samme grad som København oplever problemer med romaer.

»Der bør ganske enkelt udstedes bøder, og hvis ikke romaerne betaler dem, så må de mødes med sanktioner på anden vis. Romaerne skal kort sagt stresses til at forlade centrum af København, så byens borgere og turisterne kan være i fred,« skriver Pia Kjærsgaard.

Læs hele indlægget her.   

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.