Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pia K. kritiserer »vattet« politi

TV2s sendevogn blev søndag formiddag angrebet af 25 maskerede unge i Egedalsvænge i Kokkedal.

Arkivfoto. Pia Kjærsgaard.
Arkivfoto. Pia Kjærsgaard.

TV 2s journalister var ude og dække den såkaldte juletræssag, hvor beboerbestyrelsen i Egedalsvænge i Kokkedal havde nedstemt det traditionelle juletræ for områdets beboere, da de blev mødt med kasteskyts i form af brosten.

Politiet kritiserede efterfølgende TV 2 for at være kørt ind i bebyggelsen. Til bt.dk sagde vagtchef Dan Houtved fra Nordsjællands Politi:

- Man vælger at køre ind i et højspændt område. Man kan jo diskutere, om det er klogt, det vil jeg ikke gøre mig klog på. Jeg ville nok ikke have gjort det, sagde han.

Det fik efterfølgende TV 2 til at svare igen og kalde det stærkt angribeligt, at politiet klandrede dem for at dække en demokratisk underskriftsindsamling. Og nu blander også Dansk Folkeparti sig i sagen.

Integrationsordfører Martin Henriksen peger på vigtigheden af at pressen kan arbejde frit uden at blive truet og chikaneret og på Facebook tordner Pia Kjærsgaard mod hvad hun kalder en »vattet« holdning hos politiet.

- Hvad er meningen, skriver hun og fortsætter:

- Da TV2 journalister ville udføre deres arbejde og sendte en sendevogn til Egedalsvænge i Kokkedal for at dække den famøse juletræssag, blev de mødt af bølleindvandrere, der smadrede sendevognen med brosten og blev jaget væk med trusler om tæsk. I en retsstat må man forvente at politiet står til rådighed for at beskytte borgerne, og at en fri presse skal kunne arbejde uhindret. Men vagtchefen for Nordsjællands Politi Dan Houtved, synes ikke, det er en god ide at køre ind i et højspændt område. Det ville han nok ikke selv have gjort, hvis han havde været journalist, forklarer han. Hvor er vi henne?

Pia Kjærsgaard mener, at sagen er så problematisk, at hun nu vil have justitsministeren til at forholde sig til politiets udtalelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.