Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Peter Aalbæk bliver væk fra Zentropa efter møgsager

Stifter af Zentropa Peter Aalbæk holder sig fra selskabet, indtil rapport om arbejdsmiljø er klar.

Zentropas direktør Peter Aalbæk Jensen.
Zentropas direktør Peter Aalbæk Jensen.

Den skandaleramte producent Peter Aalbæk har meddelt Zentropas ledelse, at han bliver væk fra arbejde, indtil en rapport fra Arbejdstilsynet foreligger.

Efter adskillige beretninger om upassende adfærd over for ansatte fra Peter Aalbæks side og et generelt dårligt arbejdsmiljø hos selskabet, har Zentropa iværksat en intern undersøgelse.

Samtidig er Arbejdstilsynet på banen for at lave en rapport om arbejdsmiljøet hos filmselskabet.

»Peter Aalbæk har meddelt bestyrelsen og ledelsen, at han ønsker at blive hjemme i Herfølge, indtil arbejdstilsynets rapport foreligger og imens den interne arbejdsmiljøproces pågår. Ønsket er imødekommet,« skriver Zentropa i en pressemeddelelse.

Selskabets ledelse skriver derudover, at der i den sidste uge er gennemført dialogsamtaler med alle medarbejdere, der er udarbejdet nye retningslinjer og at hele processen fortsætter.

»Bestyrelsen og ledelsen vil gøre status på de igangværende processer i starten af det nye år. De bedste hilsner og med håb om en bedre fremtid,« afslutter Zentropas bestyrelse, ejerkreds og ledelse sin meddelelse.

Der har i årevis floreret historier om arbejdsmiljøet hos Zentropa, hvor nøgenhed og aparte straffe uddelt af Peter Aalbæk var en del af arbejdsmiljøet.

Efter den store #Metoo-kampagne, der startede med anklager om seksuelle overgreb foretaget af den amerikanske filmmager Harvey Weinstein, kom miljøet omkring Peter Aalbæk og Zentropa igen i offentlighedens søgelys.

I en længere periode har Peter Aalbæk ikke kunnet se det problematiske i eksempelvis at give kvindelige ansatte smæk som straf.

Zentropa forbød tidligere i år praksissen og lovede at gøre noget ved arbejdsmiljøet. Efterfølgende fik Peter Aalbæk mundkurv på af ledelsen og bliver altså nu helt væk fra arbejdspladsen.

Peter Aalbæk ejer 25 procent af Zentropa sammen med instruktøren Lars von Trier via selskabet Zentropa Staten.

Nordisk Film ejer 50 procent af Zentropa og instruktøren Kristian Levring de sidste 25 procent.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.