Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

PET vil ikke kommentere sag om 15-årig pige

Retten holder grundlovsforhør klokken 12 med teenager, som er anholdt i sag om mulig anprisning af terror.

I Politiets Efterretningstjeneste ønsker man ikke at kommentere sagen om anholdelsen af en 15-årig pige fra Nordvestsjælland.

Tilsyneladende skal pigen fremstilles for en dommer i Retten i Holbæk klokken 12. På det tidspunkt afholdes et grundlovsforhør, oplyser retten til Ritzau.

Torsdag morgen henviser en talsperson for PET til Midt- og Vestsjællands Politi for oplysninger om pigen.

Her er man torsdag morgen ligeledes tavs.

Ifølge TV2 blev pigen anholdt onsdag eftermiddag, men endnu torsdag klokken 8.30 har Midt- og Vestsjællands Politi end ikke villet bekræfte, at man faktisk har foretaget en anholdelse.

I en officiel version af døgnrapporten udsendt cirka klokken 9.30 hedder det, at der var en undersøgelse i Kundby ved Svinninge.

"Rutinemæssigt var en ambulance og det lokale redningsberedskab tilkaldt til at være standby i forbindelse med politiets undersøgelse på stedet," står der.

I den villa, hvor pigen bor med sin mor, er der angiveligt fundet sprængstoffer.

Hærens ammunitionsryddere blev tilkaldt for at undersøge ejendommen onsdag eftermiddag, og tilsyneladende blev der fjernet ting fra kælderen.

I døgnrapporten noterer politiet, at undersøgelserne i villaen blev afsluttet i løbet af aftenen.

Af "efterforskningsmæssige årsager" kan politiet ikke oplyse yderligere, fremgår det.

Ifølge TV2 forlyder det, at pigen sigtes for blandt andet en bestemmelse i straffeloven om offentligt at billige terror og andre forbrydelser mod staten.

Den slags straffes med bøde eller fængsel, fremgår det af paragraffen.

Pigen skal være konverteret til islam.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.