Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

PET holder ekstra øje med højreradikale grupperinger

Den ekstraordinære flygtningesituation får efterretningstjenesten til at skærpe overvågning af visse grupper.

København: Politiets Efterretningstjeneste (PET) har de seneste måneder skærpet opmærksomheden over for politisk ekstremistiske grupper på blandt andet den yderste højrefløj, skriver Jyllands-Posten.

Det sker ikke mindst som følge af flygtningesituationen i Europa.

- Hændelser som terrorangrebene i Paris og reaktionen på flygtningesituationen i landene omkring os skærper selvfølgelig PET's opmærksomhed over for udvalgte grupperinger, oplyser PET ifølge avisen.

Projektleder Muhammed Hee fra Københavns Kommunes antiradikaliseringsenhed, Vink, siger, at enheden har noteret sig, at debattonen blandt højreekstremister er blevet forrået.

- Vi oplever, at nogen på den højreradikale fløj vejrer morgenluft i forbindelse med flygtningesituationen. Vi har noteret os, at debattonen ikke bare er blevet opskruet, men også er blevet forrået eksempelvis med opfordringer til at gribe til vold, siger Muhammed Hee.

Både i København og Aarhus oplyser politiet, at udviklingen følges tæt, men at den skærpede retorik på nettet indtil videre ikke har udmøntet sig i konkrete episoder på gaden.

- Men det er klart, at vi - situationen taget i betragtning - er mere nærværende i vores monitering, siger vicepolitiinspektør Jens Møller, Københavns Politi, til Jyllands-Posten.

Der kom i 2015 over en million flygtninge og migranter til EU-lande. Hovedparten af dem kommer det fra krigshærgede Syrien.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.