Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

PET: Antallet af danske Syrienkrigere er oppe på mindst 100

PET advarer i ny analyse om voksende trusler fra militante islamistiske miljøer i Danmark.

Det koger i de militante islamistiske miljøer i Danmark, og der foregår især en meget aktiv radikalisering nye, unge medlemmer, hvor formålet er at sende dem til Syrien for at kæmpe i den blodige borgerkrig. Antallet af de såkaldte danske Syrienkrigere vurderes nu også at være oppe på mindst 100 personer.

Det fremgår af en ny analyse fra Center for Terroranalyse, CTA, under Politiets Efterretningstjeneste, PET.

»Det er vores vurdering, at der i miljøerne foregår en aktiv rekruttering og en efterfølgende, mere fokuseret indslusning til en militant islamistisk ideologi,« siger PET-chef Jens Madsen i en pressemeddelelse, som netop er blevet offentliggjort:

»Denne radikalisering gennemføres af en mindre gruppe personer, hvoraf nogle er kendt af PET fra tidligere danske terrorsager. Vi kan konstatere, at denne aktive rekruttering og radikalisering af unge er stigende, og vi holder nøje øje med udviklingen på området.«

Ifølge PET-chefen bruges der i pågældende miljøer en skærpet militant islamistisk retorik. Og PET ved fra tidligere sager, at sådan retorik i kombination med kapacitet fra et konfliktområde har været centrale elementer for de personer, der har planlagt eller gennemført terrorhandlinger i Danmark eller i udlandet.

Ifølge analysen fra Center for Terroranalyse er de grupper i Danmark, hvorfra den militante retorik udbredes, i de senere år blevet bedre organiseret og mere etnisk blandede.

Militant islamisme kan i sig selv ikke sidestilles med terrorisme, understreger PET. Til gengæld kan militant islamisme anvendes til at legitimere brug af voldelige midler i kampen mod personer, der opfattes som fjender af islam.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.