Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

PET afviser medvirken til drab

PET-chef Jakob Scharf afviser, at efterretningstjenesten har medvirket til drab på terrorleder.

- Vi har ikke bidraget hverken i eller til den operation, der førte til drabet på Awlaki, siger PET's chef, Jakob Scharf, til Politiken tirsdag. Arkivfoto.
- Vi har ikke bidraget hverken i eller til den operation, der førte til drabet på Awlaki, siger PET's chef, Jakob Scharf, til Politiken tirsdag. Arkivfoto.

PET-chef Jakob Scharf afviser nu kategorisk, at PET direkte eller indirekte medvirkede til den CIA-operation, som sidste år førte til drabet på al-Qaeda-lederen Anwar al-Awlaki, skriver Politiken.

- Vi har ikke bidraget hverken i eller til den operation, der førte til drabet på Awlaki, siger Jakob Scharf til avisen.

Kritikken har haglet ned over PET de seneste måneder, efter den tidligere PET-agent Morten Storm stod frem i Morgenavisen Jyllands-Posten og fortalte, han og PET videregav oplysninger, der satte den amerikanske efterretningstjeneste, CIA, i stand til sidste år at sende en dræbende drone efter Awlaki.

Jakob Scharf vil ikke forholde sig til den konkrete sag, men siger, at det aldrig er en del af PETs opgaver at medvirke til drab.

- Vi kan ikke og vil ikke medvirke i operationer, som tager sigte på at slå personer ihjel, og det gælder, hvad enten man betragter dem som civile personer eller som militære personer, siger han.

Men selv om Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, som har indkaldt forsvarsministeren og justitsministeren i samråd om sagen, er glad for, at PET-chefen nu udtaler sig, vil hun stadig have flere svar.

- Nu er det ord mod ord. Derfor har vi brug for, at justitsministeren under ministeransvar giver et klart svar på, om han har undersøgt sagen, og at PET har overholdt reglerne, siger Pernille Skipper, som ønsker mere kontrol med PET, til Politiken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.