Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pensionist skal for retten i sag om 346 overgreb mod børn

Retten i Glostrup indleder tirsdag en omfattende sag om 346 seksuelle overgreb mod børn via internettet.

Den 70-årige mand fra Brøndby er tiltalt for i alt 346 forhold om medvirken til voldtægt og overgreb.
Den 70-årige mand fra Brøndby er tiltalt for i alt 346 forhold om medvirken til voldtægt og overgreb.

Det er lige godt et år siden, at en 70-årig mand fra Brøndby i februar 2016 blev anholdt og varetægtsfængslet for at have bestilt og overværet seksuelle overgreb mod små børn via internettet.

Tirsdag formiddag skal manden, der i dag er pensioneret chauffør, for retten i Glostrup.

Ifølge anklageskriftet er hændelserne streamet live fra Filippinerne til den 70-åriges computer. Fra sit hjem kunne han give instrukser til bagmænd om, hvad der skulle ske.

"Rape on demand" eller "voldtægt på bestilling", som det også kaldes, er ifølge politikommissær Flemming Kjærside fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center (NC3) en voksende industri.

»Fænomenet har altid eksisteret, men bare på en anden måde. Tidligere blev det optaget på et videobånd og sendt med posten, mens man i dag kan sende det live.«

Også hos Red Barnet er seniorrådgiver Gitte Jakobsen, der er ekspert i vold og overgreb mod børn, enig. Hun forklarer, at fænomenet er udbredt i Asien og særligt Filippinerne.

»Det er en hel industri, hvor bagmænd lukrerer på familier, som af ren overlevelse skal tjene penge. Det er noget, som især foregår både i fjerne byer og landsbyer.«

»Så selv om der hverken er vand eller sanitære forhold, så kan der godt være internet, siger hun og peger samtidig på, at det kan være sparsomt med beviser i disse sager, netop fordi det foregår på bestilling her og nu.«

Derfor må politiet under efterforskningen finde digitale spor om for eksempel pengeoverførsler og chatbeskeder.

Den 70-årige mand fra Brøndby er tiltalt for i alt 346 forhold om medvirken til voldtægt og overgreb.

Ifølge forsvarsadvokat Jesper Madsen har den 70-årige indrømmet, at han gennem en årrække har set børn blive voldtaget på nettet. Han nægter sig dog skyldig i alle forhold.

Når retssagen begynder, vil anklagemyndigheden kræve den tiltalte idømt forvaring - det vil sige indespærring på ubestemt tid.

Men det mener forsvarsadvokaten er for hård en dom. Han vil i stedet kræve fængselsstraf.

Der er afsat 41 retsdage i sagen og dommen ventes i juni.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.