Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pensionist idømt fængsel efter at have malet sit hus blåt: »Det er jo fuldstændig til grin det her«

75-årige Thor Nørgaard er blevet idømt 14 dages fængsel efter i 2010 at have malet sit hus blåt. Det har Retten i Næstved besluttet. Han ville bare have sin blå farve i fred.

Retten i Næstved
Retten i Næstved

Han malede sit hus blåt i 2010. Det skulle han aldrig have gjort.

Nu er den 75-årige folkepensionist Thor Nørgaard blevet idømt 14 dages fængsel. Det skriver Sjællandske.

Sagen startede, da Thor Nørgaards naboer på Parkvej i Sandved var så utilfredse med den nye farve på huset, at de klagede til Næstved Kommune. Den kongeblå farve var ikke omfattet af lokalplanen, lød det.

Pensionisten makkede ret og malede sit hus i en godkendt lyserød farve, han selv kaldte »rædselsfuld«. Senere var huset malet i syv forskellige farver, hvor af kun gavlene og carporten stadig var blå. Der var dispensation til gavlene, men ikke til carporten. Så kommunen meldte Thor Nørgaard til politiet.

Det skete i 2014. Og den 23. maj, efter mere end tre års stridigheder, blev han dømt ved Retten i Næstved. Skyldig i overtrædelse af planlovens paragraf 64. Nørgaard skulle betale en bøde på 2.500 kroner samt sagens omkostninger.

»Hvis ikke han gør det, inden fristen udløber, får han yderligere tvangsbøder på 2.500 kroner for hver påbegyndt måned«, skrev Sjællandske.

Han ankede dommen, men lige lidt hjalp det. I december 2014 stadfæstede Østre Landsret byrettens dom. Det bød, at Thor Nørgaard skulle betale endnu bøde på 2.500 kroner plus sagens omkostninger. Han skulle desuden male sit hus i en godkendt farve inden 1. marts 2015, eller få han tvangsbøder på 2.500 kroner for hver påbegyndt måned.

»Jeg begriber det ikke, for den dræber ikke nogen, den blå farve. Jeg kan ikke gøre mere nu, og jeg skal nok få det hus malet,« sagde Thor Nørgaard dengang.

Han nægtede dog at betale. Tvangsbøderne er siden løbet op i samlet 30.000 kroner. Nu er bødestraffen blevet konverteret til fængsel i 14 dage. Det har dommer Kirsten Linde besluttet ved Retten i Næstved.

»Hvad skal jeg gøre andet end at grine af det? Det er jo fuldstændig til grin det her,« siger Thor Nørgaard.

Folkepensionisten kan dog slippe for at komme bag tremmer, da han har mulighed for at ansøge om at afsone straffen med elektronisk fodlænke.

Det er nu politiets opgave at overdrage sagen til Kriminalforsorgen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.