Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Penkowas kummefryser dukket op på universitet

Hjerneforskerens kummefryser er blevet fundet på Københavns Universitet, selvom fakultetsdirektør havde sagt, at alt materiale var registreret.

Milena Penkowa.
Milena Penkowa.

En 400 liters kummefryser, der indeholder vævsprøver og tilhører den svindelanklagede forsker Milena Penkowa, er pludselig dukket op på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet. Det skriver Universitetsavisen.

Fundet fremgår af en e-mail sendt af fakultetet til Penkowas advokat, Udvalgene Vedrørende Videnskabelig Uredelighed og sekretariatet for det internationale ekspertpanel, der er ved at gennemgå hendes forskning.

- Der er i forbindelse med ombygning og renovering af Institut for Neurovidenskab og Farmakologi fundet en aflåst fryser i lokale 16.1.39, hvor Milena Penkowas navn står på, skriver fakultetet ifølge Universitetsavisen i e-mailen dateret den 3. april i år.

- Der er tale om en ca. 400 liters kummefryser, som fryser ned til minus 81 grader. Efter at nøglerne til fryseren ligeledes blev fundet, blev fakultetets repræsentant ved undertegnede Inge-Lise Damberg bedt om at være til stede ved åbningen af fryseren. Fryseren blev låst op og åbnet i går den 2. april i overværelse af professor Morten Møller, Inge-Lise Damberg og Steen Pedersen, hvor det kunne konstateres, at fryseren indeholdt forskellige prøver mv., står der i mailen.

Fakultetsdirektør Arnold Boon har ellers tidligere slået fast, at man med hjælp fra en ekstern virksomhed havde registreret og katalogiseret al Milena Penkowas materiale meget grundigt.

Penkowa kalder det grotesk og uforståeligt, at man først nu har lokaliseret den 400 liter store kummefryser.

- Fryseren indeholder prøver af væv, der dokumenterer, at jeg har foretaget de forsøg, som jeg siger jeg har, så den er af afgørende betydning for min sag. Eftersom ekspertpanelet er fuldstændig afhængig af materialet, det får udleveret af KU i sit arbejde, kan jeg kun kalde det skandaløst og katastrofalt, at den først dukker op nu, siger Milena Penkowa til Universitetsavisen.

Hun siger, at der også stod et køleskab i samme lokale, men det kan fakultetsdirektør Arnold Boon overfor politiken.dk hverken be- eller afkræfte.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.