Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pendlertalsmand: Risiko for togangreb rumsterer i baghovedet

Det bekymrer pendlertalsmand Michael Randropp, at al-Qaeda sætter fokus på, hvordan man kan afspore tog.

arkivfoto
arkivfoto

Et forsidebillede af et tog, der slår gnister på skinnerne. Og 18 sider med beskrivelse af, hvordan et tog kan afspores.

Det er ifølge dagbladet BT indholdet af et magasin, som udgives af den militante organisation al-Qaeda.

Emnevalget bekymrer Michael Randropp, der er talsmand for pendlerne på Kystbanen - en af de mest trafikerede jernbanestrækninger herhjemme.

- Vi ved, at terrorister tidligere har brugt magasinet som inspiration. Så det er da bekymrende, at togafsporing nu fremgår af deres katalog, siger Michael Randropp.

Magasinet "Inspire" har ifølge journalist og forfatter Deniz Serinci tidligere beskrevet, hvordan man med simple midler kan skabe stor ravage. Eksempelvis ved at køre folk ned med lastbiler.

- Det er en risiko, der rumsterer i baghovedet, erkender Michael Randropp.

- Rammer man den kollektive trafik, rammer man mange på én gang, og man rammer nerven i vores måde at bevæge os rundt på, siger han.

Ifølge pendlertalsmanden bliver det svært at gardere sig fuldstændig mod risikoen for, at et tog kan afspores som følge af en bevidst handling.

- Vi har så mange åbne togstrækninger herhjemme, at det vil være umuligt at overvåge alle kilometer skinner, siger han.

- Det er en risiko, vi må leve med. Vi kan bare håbe, at efterretningstjenesterne får opsnappet mulige angrebsplaner i tide, siger Michael Randropp.

Han opfordrer også DSB til at sikre, at personalet er klædt på til at håndtere situationen, hvis den opstår.

Banedanmark, der driver og vedligeholder jernbanenettet, er ifølge BT opmærksom på problematikken.

- Vi holder øje med, hvad der kan være af trusler. Vi så det (al-Qaedas magasin, red) i fredags og tog kontakt til Politiets Efterretningstjeneste, som vi løbende er i dialog med om sikkerheden, oplyser Banedanmark til BT.

Også de svenske myndigheder har reageret, bekræfter Trafikverket over for Aftonbladet.

Ifølge BT har myndigheden opfordret personale til at være opmærksomt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.