Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pendlere vil have mystisk togbagage fjernet

DSB er ikke lune på nyt pendlerforslag om at fjerne uledsagede pakker i togene.

DSB vil ikke til pr. automatik at fjerne uledsaget bagage, selv om netop uledsaget bagage i denne uge lammede Københavns Hovedbanegård.
DSB vil ikke til pr. automatik at fjerne uledsaget bagage, selv om netop uledsaget bagage i denne uge lammede Københavns Hovedbanegård.

DSB har ikke tænkt sig at fjerne uledsaget bagage fra togene som eksempelvis den pakke, der onsdag udløste bombealarm på Københavns Hovedbanegård.

Pakken viste sig at bestå af et bilbatteri og nogle vinduesviskere, som et aarhusiansk par ville sende til Sverige via tog i stedet for post.

Alarmen kostede forsinkelser for 50.000 passagerer og store summer til politi og hærens ammunitionsryddere. Det har fået formand for pendlerklubben til at opfordre DSB til per automatik at fjerne uledsagede pakker.

- DSB burde gøre, som man gør i lufthavnen: Gøre det klart, at uledsaget bagage vil blive fjernet. Så kan det hurtigt blive en dyr forretning at sende pakker med toget, siger Michael Randropp, formand for pendlerklubben for strækningen Helsingør-Malmø, til Politiken.

Men DSB afviser at gøre noget ved problemet.

- Man kan som kunde rette henvendelse til personalet, hvis man oplever noget mistænkeligt. De vil så kontakte politiet, hvis de er i tvivl, siger trafikinformationschef Tony Bispeskov, DSB, til Politiken.

DSB er ikke bekendt med, at folk benytter deres tog til fragt af pakker, og peger heller ikke på konsekvenser for, hvis folk gør det.

- Alle kan jo begå en fejl, siger Tony Bispeskov.

Pendlerklubformand Michael Randropp vil tage sagen med de uledsagede pakker op til næste møde med DSB Øresund og Banedanmark.

- Vi ved ikke, hvor ofte det sker, men vi kan ikke have, hvis det er noget, der sker tit, siger formanden og henviser til, at der kan komme bombealarmer i tide og utide.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.