Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Patienter med kronisk migræne må vente år på at få hjælp

Der er op til tre års ventetid på behandlingskrævende kroniske hovedpiner, som 100.000 danskere lider af.

Det anslås, at omkring 100.000 danskere lider af hovedpine, der er behandlingskrævende (arkivfoto). Scanpix/Sisse Stroyer
Det anslås, at omkring 100.000 danskere lider af hovedpine, der er behandlingskrævende (arkivfoto). Scanpix/Sisse Stroyer

København. I øjeblikket er der inden for det offentlige sundhedsvæsen op til tre års ventetid på at blive behandlet for kronisk hovedpine.

Det skriver Berlingske søndag på baggrund af tal, som avisen har søgt aktindsigt i.

Det anslås, at omkring 100.000 danskere lider af hovedpine, der er behandlingskrævende.

Berlingske har kontaktet hovedpineklinikkerne på de danske hospitaler, og de har alle ventelister, der overskrider behandlingsgarantien på 30 dage.

Ventetiden er kortest på Regionshospitalet Viborg, hvor det er lykkedes hospitalet at nedbringe ventetiden fra 50 til ti uger siden 2016.

Men bor man på Fyn og bliver henvist til Odense Universitetshospital, får man et brev om, at man først kan påbegynde sin behandling i 2021.

I Odense har ventetiden været stigende, siden klinikken blev oprettet i 2013.

I Esbjerg er ventetiden siden 2014 steget fra 43 til 67 dage.

I Aalborg har ventetiden varieret fra 15 til 21 måneder, men klinikken har ikke mulighed for at finde ud af, i hvilken retning udviklingen har bevæget sig de seneste tre år.

Det samme gør sig gældende for Dansk Hovedpinecenter Glostrup, som har en venteliste på to år.

Migræne skønnes at være årsag til 14 procent af al sygefravær, og i en rapport fra Sundhedsstyrelsen blev det i 2015 vurderet, at hovedpine hvert år koster 1,2 milliarder kroner i tabt arbejdsfortjeneste.

Regionerne kan ikke svare på, hvordan ventetiden har udviklet sig siden 2014. Det er ikke noget, de registrerer, lyder det ifølge Berlingske.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.