Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Patienter med kræftsymptomer blev aldrig indkaldt

En IT-fejl var skyld i, at 20 patienter, der var blevet henvist af egen læge til Diagnostisk Center i Vejle, ikke blev indkaldt. Det må ikke ske, lyder det fra sygehusdirektør.

Selv om henvisningerne var sendt af sted fra flere forskellige praktiserende læger, så blev i alt 20 patienter aldrig indkaldt til undersøgelse på Diagnostisk Center på sygehuset i Vejle til tiden. En elektronisk postkasse på det nyetablerede center. som tager sig af patienter, der er mistænkt for at have kræft eller har andre uafklarede symptomer, fungerede ikke.

- Der er sket en fejl, som ikke må ske, og jeg beklager den meget. Der er tale om mennesker, der kan være alvorligt syge, og typisk ville de være blevet indkaldt inden for en eller to dage, men de har nu ventet længere. De patienter, der har ventet længst som følge af fejlen, har ventet 50 dage. Og heldigvis er de fleste af de henviste patienter blevet udredt eller kommet i behandling på centret ad anden vej, siger Niels Nørgaard Pedersen, administrerende sygehusdirektør på Sygehus Lillebælt, som sygehuset i Vejle er en del af.

Ifølge Region Syddanmark er 16 af de 20 patienter kommet i behandling ad anden vej, mens de sidste fire personer nu vil blive undersøgt onsdag og torsdag. Diagnostisk Center har endnu ikke fuldt overblik over, om ventetiden har haft konsekvenser for de patienter, der ikke er blevet undersøgt til tiden.

På grund af fejlen, som helt konkret skyldtes, at Region Syddanmarks IT-afdeling »ikke havde udstyret den elektroniske postkasseadresse til det nye center med korrekte koder«, har IT-afdelingen nu indført en række procedurer, der skal forhindre lignende fejl i fremtiden.

- Vi har indført en procedure, hvor vi systematisk laver tests, når vi opretter og ændrer adresser til vores elektroniske postkasser. Så vi er helt sikre på, at de virker, siger Flemming Brink, afdelingschef i Region Syddanmarks IT-afdeling.

Da fejlen blev opdaget i sidste uge, viste det sig, at den famøse postkasse havde 90 meddelelser, herunder de 20 alvorlige henvisninger, oplyser sygehuset.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.