Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pas på: Nu kommer alle skilsmisserne

Det kan godt være hårdt for parforholdet at have ferie. Faktisk boomer antallet af skilsmisser i august.

Gode råd kan være nødvendige for at få parforholdet til at glide når sommerferien er slut.
Gode råd kan være nødvendige for at få parforholdet til at glide når sommerferien er slut.

Er ægteskabet ved at smuldre, er der god sandsynlighed for, at det går helt i stykker efter ferien. Antallet af skilsmisser i Danmark stiger nemlig i august måned. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Også på rådgivningssitet skilsmisseraad.dk eksploderer antallet af henvendelser efter sommerferien.

- Vi kan se, at brugerne af vores site stiger med 40 procent, siger Mette Haulund, der er coach og stifter af sitet.

- Det var lige omkring d. 1. august, at henvendelserne steg markant, siger Mette Haulund, og det er et mønster, der gentager sig hvert år.

Stikpiller til skilsmisse

Den ekstra høje skilsmisserate kommer ikke som en overraskelse for sexolog og parterapeut Bernadette Grandjean.

- I ferien er der lige pludselig tid til, at de problemer man har haft gennem året kan komme frem i lyset. Og det kan nogle gange ske på uheldige måder med sarkasme og stikpiller, som måske kommer, når man på vej ned gennem Tyskland ikke kan finde vej på kortet, siger Bernadette Grandjean.

Og måske går det allerede galt på den første dag af en ellers tiltrængt ferie.

- Første dag på sådan en rejse er ofte ret stresset. Der kan komme småbebrejdelser, som hvis nu konen siger: ’hvorfor huskede du ikke det og det’, eller ’det er sgu da også typisk dig’. Det kan så være udgangspunktet for resten af ferien, siger Bernadette Grandjean.

Og så kan sommerferien kulminere i en skilsmisse.

- Hvis du gennem en uge har været udsat for små stikpiller hele tiden er der pludselig ikke særlig langt til, at man siger ’nej, nu stopper det’, forklarer Bernadette Grandjean.

»På mandag vil jeg sgu skilles«

På skilsmisseraad.dk har de også ekstra travlt lige efter weekenden.

- Mandag er en rigtig stor dag for os, siger coach og stifter Mette Haulund.

- Der har lige været lidt fritid, hvor der ikke har været en masse praktiske gøremål, men til gengæld en masse forventninger, der måske ikke er blevet indfriet.

Hun forklarer, at der tit skal sådan en specielt periode til, som en ferie eller weekend, før et par søger skilsmisse.

Antallet af skilsmisser ryger også i vejret efter juleferien. I 2010 blev 14.460 danske par skilt. Til gengæld kom der 30.949 nye ægteskaber til.

.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.