Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pas på de mange nye skolebørn i trafikken

Danske bilister skal træde varsomt på speederen, når 66.000 nye skolebørn debuterer i trafikken i august. Men det gør langt fra alle, viser undersøgelse.

I august begynder 66.000 nye børn i skole, og det betyder, at bilisterne skal være særligt opmærksomme på de mange nye, meget små og bløde trafikanter ude i trafikken.

Sådan lyder påmindelsen fra bilsynsvirksomheden Applus Bilsyn, der her kort tid før skolestart har fået lavet en undersøgelse om bilisternes kørevaner i blandt andet skoleområder.

»Det er særdeles vigtigt at holde øje med skoleelever i trafikken, især de yngste. De er meget spontane og kan finde på det uventede. Samtidig er en del formentlig heller ikke helt skolede i trafikreglerne. Uanset om man har travlt, så opfordrer vi altid folk til at slå koldt vand i blodet og sænke farten i skoleområder,« siger administrerende direktør hos Applus Bilsyn Per V. Rasmussen.

Undersøgelsen viser, at hver sjette bilist har overskredet hastighedsgrænsen i skoleområder, og at hver 20. gør det enten dagligt eller et par gange om måneden.

Hos Rådet for Sikker Trafik opfordrer man bilisterne til især at være opmærksomme i ikke-lysregulerede kryds, ved højresving og på mindre villa- og sideveje, hvor bløde trafikanter ofte ikke ser sig for.

For at få alle til at vise hensyn på skolevejene sætter politiet ind med kontrol fra mandag 11. august. Samtidig vil den landsdækkende skolestartskampagne blive synlig på vejene i form af plakater, der minder bilisterne om, at der færdes børn i trafikken.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.