Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Partileder sigtet for racisme

Stifteren af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, skal for retten efter at have skrevet indlæg på nettet.

Daniel Carlsen fra Danskernes Parti. Dette billede er fra 2009, hvor han var erklæret nazist.
Daniel Carlsen fra Danskernes Parti. Dette billede er fra 2009, hvor han var erklæret nazist.

Den tidligere topnazist, stifteren og lederen af Danskernes Parti, Daniel Carlsen, skal for retten 17. januar sigtet for racisme, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Oplysningen om sigtelsen for at have overtrådt straffelovens paragraf 266 b - bedre kendt som racismeparagraffen - er offentliggjort på partiets hjemmeside af Daniel Carlsen selv.

Carlsens brøde er et indlæg på TV 2's hjemmeside den 6. august 2010. I indlægget skrev partisstifteren om intelligenskvotienter og forskelle mellem Europa og Afrika. Selv siger han, at han er uskyldig, og at han blot har videreformidlet data og videnskabelige undersøgelser.

Danskernes Parti vil i forbindelse med retssagen begynde en kampagne under sloganet »Sigtet for sandheden«. Ifølge Daniel Carlsen har partiet fået trykt tusindvis af løbesedler, der skal gøre opmærksom på retssagen, som de selv kalder »et attentat mod videnskaben.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.