Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Parkeringsautomater i København virker igen

Et systemnedbrud satte mandag parkeringsautomaterne i København ud af kraft. Nu er alle 800 blevet genstartet.

København: Efter to dages nedbrud skal du igen betale for din parkeringsplads i Københavns Kommune.

Parkeringsautomaterne er nemlig igen begyndt at virke onsdag, efter de mandag blev ramt af et systemnedbrud, der satte alle 800 automater ud af funktion.

Ifølge Københavns Kommunes teknik- og miljøforvaltning har fejlen i systemet kunne løses med en opdatering. Men opdateringen kunne ikke foretages fra centralt hold, og derfor har hver eneste automat skulle genstartes manuelt af en tekniker.

Under systemnedbruddet har det været gratis for bilister at parkere i kommunen, når nærmeste automat ikke virkede.

Ifølge Københavns Kommune startede teknikerne med at opdatere automaterne centralt i kommunen i den såkaldt røde parkeringszone. Derefter har teknikerne bevæget sig længere udad, og onsdag morgen var det kun automaterne på Amager, der ikke var klar.

Derfor har bilister heller ikke skullet betale for parkering på Amager onsdag. Her genoptages betalingskravet torsdag morgen.

Hvis man fejlagtigt har fået en parkeringsafgift for manglende betaling under nedbruddet, kan man få den annulleret ved at kontakte Københavns Kommunes Center for Parkering.

På nuværende tidspunkt er 15 af automaterne ude af drift, men det skyldes helt andre årsager end nedbruddet og er ifølge kommunen helt normalt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.