Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pape vil stoppe reklametøj i fængsler

Det er forargeligt, at forsvarsadvokater giver tøj med firmalogoer til indsatte, mener justitsministeren. Kriminalforsorgen vil undersøge omfanget.

ARKIVFOTO
ARKIVFOTO

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) er forarget over, at kendte forsvarsadvokater deler reklametøj ud til kriminelle i fængslerne.

Det sagde justitsministeren ifølge Radio24syv mandag.

Radiostationen beskrev mandag, hvordan indsatte i danske fængsler og arresthuse går iklædt tøj med firmanavne og telefonnumre på nogle af Danmarks største advokatkontorer inden for strafferet.

Derfor opfordrer han ifølge Radio24syv Advokatrådet til selv at tage affære.

»Jeg synes, det er forargeligt, at vi har advokater, der på den måde deler gaver ud for egen vindings skyld, og jeg mener også, at det er i strid med advokaternes egne etiske retningslinjer,« sagde Søren Pape Poulsen til Radio24syv mandag.

Han tøver ikke med selv at gå ind i sagen, hvis Advokatsamfundet ikke gør det.

Justitsministeren vil ifølge Radio24syv også rette henvendelse til Kriminalforsorgen for at opfordre fængselspersonalet til at indberette brugen af reklametøj inden for fængselsmurene.

Reklametøjet har også fået kritik Anders Boelskifte, der er formand for de advokater, der af retten beskikkes som forsvarere i straffesager.

Han mener ifølge Radio24syv, at det kan fungere som et alternativ til rygmærker.

Det er forsvarsadvokater som Michael Juul Eriksen og Mette Grith Stage, der udstyrer deres klienter med tøj. Sidstnævnte mener ikke, at hendes klienter har valgt hendes firma på grund af reklametøjet. Hun ser reklametøjet som almindelig klientpleje.

Men Søren Pape Poulsen er uenig.

»Hvis man uddeler tøj med logo, firmanavne og telefonnumre, så er det jo nok ikke for at være flink, eller fordi ens klient mangler tøj.«

»Så er det jo nok i højere grad for at udstyre en stor, flot bandeleder, der kan gå rundt og reklamere for, hvem man skal ringe til, hvis man er i problemer,« sagde han til Radio24syv.

Områdechef for Kriminalforsorgen i Midt- og Nordjylland, Una Jensen, mener heller ikke, at det er i orden på den måde at uddele reklametøj.

Kriminalforsorgen vil nu iværksætte en undersøgelse af, hvad omfanget af de uddelte reklamematerialer er.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.