Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pamol-tabletter tilbagekaldes: Risiko kan være alvorlig

Et parti pamol-tabletter tilbagekaldes, fordi der er fundet piller i pakningen, som ikke er pamoler.

Hovedpinepiller - Pamol.
Hovedpinepiller - Pamol.

Der er fundet en ukendt type tabletter i to beholdere med smertestillende piller af mærket Pamol.

Producenten Takeda Pharma A/S oplyser, at man på nuværende tidspunkt ikke ved, hvilken slags tabletter, der er fundet i pakningerne.

Dog lyder det i en pressemeddelelse, at risikoen for patienter kan være alvorlig.

Producenten tilbagekalder Pamol-tabletter på 500 milligram i pakker med 300 piller. Det vides ikke, hvor mange pakker der er blevet solgt.

- Takeda Pharma A/S tager sagen meget alvorligt og har iværksat en dybdegående undersøgelse af relevant dokumentation for fremstillingen af produktet, lyder det i en pressemeddelelse.

De store pakker med Pamol er på grund af størrelsen receptpligtig og kan derfor kun være blevet købt på recept på apoteket eller på hospitalsapoteker i Danmark.

Pamolerne kan identificeres ved det serienummer, der er påtrykt lodret på siden af beholderen.

Produktet, som tilbagekaldes, har batchnummer 11255945 og vnr. 51 07 32. Det har været solgt siden januar 2017.

- Der henstilles til, at patienter, pårørende og plejepersonale, der har modtaget Pamol med det pågældende batchnummer, ikke anvender lægemidlet, men i stedet returnerer produktet til deres apotek hurtigst muligt.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.