Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Palads-biograf indsætter vagter efter masseslagsmål

Torsdagens masseslagsmål under en hiphop-film får Palads-biografen til at hyre vagter ved de kommende visninger.

Når hiphop-filmen »Ækte varer« bliver vist i Palads fredag og lørdag aften, vil vagter sørge for, at publikum kan nyde filmen i sikkerhed, fred og ro.

Det sker efter, at en gruppe unge torsdag aften kom i masseslagsmål i en af biografens sale under forevisningen af filmen, skriver BT.

»I aften og i morgen (fredag og lørdag, red.) har vi ekstra vagter på - just in case. Det er ikke fordi, vi forventer, at der sker noget, men vi skal sikre, at der ikke sker noget.«

Det fortæller direktør for Nordisk Films Biografer i Danmark, Lars Jørgensen, til BT.

Omkring en time inde i filmen torsdag blev flere gæster trætte af en gruppe unge, som blev ved med at støje med kommentarer og mobiltelefoner. De bad om ro i salen med det resultat, at fem til seks unge gik løs på tilfældige gæster. Det skabte kaos og panik, da de øvrige i biografen forsøgte at komme ud af salen. Flere blev slået og sparket, og en 18-årig mand måtte forbi skadestuen for at få syet en flænge i panden.

»Ækte varer« er en film, som beskriver et rapmiljø på den københavnske vestegn.

»Det er en film, som tiltrækker nogle af de gæster, som vi måske ikke ser flest af, og så er det filmens tema, som måske er med til at animere til lidt af hvert. Og det er vi selvfølgelig meget opmærksomme på,« siger Lars Jørgensen.

Han understreger, at Palads vil gøre alt for, at situationen ikke gentager sig, og at det i sidste ende kan blive nødvendigt at tage filmen af plakaten.

»Ultimativt, hvis vi overhovedet har en fornemmelse af, at lige præcis den titel animerer til sådan noget, så holder vi op med at køre den. Det vil vi gerne undgå, for 99,99 procent af de mennesker, der kommer for at se filmen, de kommer jo netop, fordi de gerne vil se den,« siger han og understreger:

»Hvis vi ikke er 110 procent sikker på, at det er sikkert og trygt, så tager vi filmen af.«

I Nordisk Film, som blandt andet ejer Palads Biografen, betragter man torsdagens episode som en enkeltstående hændelse.

»Vi skal otte til ti år tilbage, muligvis flere, for at finde en episode, der tilnærmelsesvis minder om det her,« siger Lars Jørgensen.

»Vi er en familiebiograf, og det skal være en god, tryg og sjov oplevelse at gå i biografen. Det her er noget, vi tager meget alvorligt.«

De gæster, som fik ødelagt deres filmoplevelse torsdag aften, kan få en ny billet eller pengene retur.

»De skal bare komme ind, så finder vi den løsning, der passer bedste til den enkelte gæst,« siger Lars Jørgensen.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.