Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pædagoger skal efteruddannes med Mærsk-penge

1800 pædagoger skal efteruddannes, så de bedre kan indgå som undervisere i Folkeskolen.

Nu kan 1800 af de cirka 15.000 pædagoger, der er på folkeskole- og fritidsområdet, se frem til at blive efteruddannet i løbet af 2016 og 2017, skriver Politiken fredag.

A.P. Møller Fonden har besluttet, at en del af den milliard fonden har skænket den danske folkeskole skal øremærkes et efteruddannelsesprojekt, som pædagogernes fagforening Bupl og Kommunernes Landsforening står bag.

Projektet støttes med mellem 18 og 20 millioner kroner.

Formålet er blandt andet at gøre pædagogerne rustede til at give den understøttende undervisning, som der kræves i skolereformen.

- Understøttende undervisning er et nyt fænomen i folkeskolen, som har været en svær størrelse at have med at gøre.

- Det skal sikre mere variation i undervisningen og bruges til at motivere børnene. Men det har været meget forskelligt, hvordan kommuner og skoler har tolket det. Derfor har pædagogerne oplevet, at de er kommet til kort, fortæller Elisa Bergmann, formand for Bupl, til Politiken.

Claus Hjortdal, formand for Skolelederforeningen, hilser efteruddannelsen velkommen og erkender, at skolelederne med den større inklusionsopgave og implementeringen af reformen "har overladt lige rigeligt til pædagogerne og lærerne selv".

Til Politiken siger han også, at skolerne stadig har meget at lære, når det kommer til at få pædagogernes kompetencer i spil i undervisningen.

- Og det går ikke super godt endnu, det er noget, vi skal øve os på, siger Claus Hjortdal til Politiken.

Det er landets seks professionshøjskoler, der skal stå for efteruddannelsen. 50 kommuner har på forhånd tilmeldt sig projektet, skriver Politiken.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.