Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pædagoger ser sig selv som en løsning for udsatte unge

Udsatte unge koster samfundet dyrt. Pædagoger vil være med til at løfte de unge, siger fagforeningen BUPL.

København: Unge, der hverken er under uddannelse eller har et arbejde, koster statskassen et stort milliardbeløb. Pædagoger kan være med til at løfte opgaven, hvis de får lov. Det siger formand for pædagogernes fagforening, BUPL, Elisa Bergmann.

I en analyse fra Rockwoolfonden fremgår det, at gruppen af unge mellem 25 og 29 år, der ikke har været under uddannelse eller i job i to år, koster samfundet mellem 12 og 15 milliarder kroner årligt. De har nemlig en markant lavere beskæftigelse, også når de bliver ældre.

Hos pædagogernes fagforening, BUPL, mener man, at man er en del af løsningen til at få fat i de unge, der har det svært med uddannelse og arbejde.

- Unge har været små børn på et tidspunkt, og det er allerede der, der skal tages fat. Og når de når skolealderen, er det vigtigt, at der er nogen, der har øje for, hvad der sker i deres liv.

- Her er det vigtigt, at de unge har nogle voksne, der kan hjælpe dem til at blive en del af fællesskabet og kan stille krav til dem. Nogen, der kan hjælpe dem til at ændre kurs, siger Elisa Bergmann, formand for BUPL.

Til Jyllands-Posten fortæller beskæftigelsesminister Jørgen Neergaard Larsen, at en del af ansvaret ligger hos folkeskolen, da "for mange forlader den uden at kunne tage en uddannelse". Og det er her, pædagogerne kan hjælpe.

- Folkeskolen har mange andre opgaver, og lærerne skal jo undervise. Her har pædagogerne bedre tid til at tage hånd om de sociale udfordringer, som mange af dem disse unge også har, siger Elisa Bergmann.

Hun peger specielt til fritids- og ungdomsklubber som et sted, hvor udsatte unge kan samles op.

- Skolen kan nogen gange være symbolet på alt det, der ikke fungerer for den unge. Så det er vigtigt at have alternative steder. Her kan klubberne være et godt sted, men vi har jo desværre set, at folkeskolereformen er gået hårdt ud over dem, siger formanden.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.