Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pædagoger: Hele stuen taber på yngre børn i børnehaven

Flere kommuner flytter børn under tre år i børnehave. Det får konsekvenser for hele stuen, advarer pædagoger.

Arkivfoto. Flere kommuner flytter børn under tre år i børnehave. Det får konsekvenser for hele stuen, advarer pædagoger.
Arkivfoto. Flere kommuner flytter børn under tre år i børnehave. Det får konsekvenser for hele stuen, advarer pædagoger.

Jo flere blebørn, der rykker fra vuggestuen op i børnehaven, jo mere af pædagogernes tid går der fra alle børn på hele stuen, små som større.

Derfor er det en »rigtig, rigtig skidt« udvikling, at flere og flere kommuner rykker vuggestuebørn op i børnehaven, før de er fyldt tre år, siger formand for pædagogernes fagforening, Bupl, Elisa Bergmann.

»Det er vigtigt, at børn ikke bliver overflyttet for tidligt, for det betyder noget for hele børnegruppen.«

46 ud af 98 danske kommuner sender børn i børnehave, inden de er fyldt tre år. Tallet er baseret på en rundspørge blandt kommunerne, som Bureau 2000 har lavet for Fagbladet FOA.

Ifølge fagbladet rykkede kun hver ottende kommune børn under tre år op i børnehaven i 2008.

En vuggestueplads er dyrere end en børnehaveplads. Yngre børn i børnehaven er derfor »en ren spareøvelse«, for der er intet pædagogisk belæg for at gøre det, betoner Elisa Bergmann.

»De små børn er typisk ikke kommet af med bleen endnu, de skal have middagslur - og de har stadig rigtig meget brug for omsorg og hjælp til mange ting. Det går der meget tid med,« siger hun.

»Det giver også dårligere muligheder for at komme på tur - og i det hele taget får de største børn mindre af de aktiviteter, de har brug for.«

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.