Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pacifist politianmeldt for nazi-udtalelser

En tidligere udsendt i Jugoslavien har politianmeldt formanden for Aldrig Mere Krig for Hitler-sammeligning.

Det er ikke opfordringen til at flage på halvt på Danmarks flagdag 5. september, der har fået Arne Skipper, overlæge og tidligere garnisionslæge, til at politianmelde formanden for foreningen Aldrig Mere Krig, Henning Sørensen.

Men udtalelserne om, at der kun er en gradsforskel på de frivillige soldater under Hitler og de danskere, der i dag drager frivilligt til Afghanistan, er for voldsomme til at lade passere.

- Jeg havde nær fået havregrøden galt i halsen, da jeg læste det i Berlingske, siger Arne Skipper og fortsætter:

- Efter samråd med en advokat og en politikommissær kom jeg frem til, at jeg skulle anmelde det. Jeg har anmeldt ham for ærekrænkende udtalelser, fortæller Skipper, som selv har været udsendt som kirurg for danske soldater i det tidligere Jugoslavien.

Til Berlingske Nyhedsbureau udtalte pacifisten Henning Sørensen, at der kun er »gradsforskel på dem, der meldte sig frivilligt under Hitler og drog til østfronten under Anden Verdenskrig, og dem, der i dag melder sig som frivillige til krige i Afghanistan og Irak«. Det skete i forbindelse med, at foreningen Aldrig Mere Krig opfordrede til at flage på halvt på flagdagen onsdag for at vise utilfredsheden med, at Danmark sender soldater i krig.

- Man har lov til at have en mening og diskutere i Danmark. Man har endda lov til at flage på halvt, hvis man har synes, det er rigtigt. Men at sammenligne os med Hitlers soldater er langt, langt over stregen. Sådan noget kan man ikke sige ustraffet, mener Arne Skipper.

Han tilføjer, at han også går ind for ikke-krig, men at de opgaver, danskerne udfører i eksempelvis Afghanistan, er med til at beskytte de civile mod Talebans undertrykkelse.

Henning Sørensen tager det dog ikke så tungt, at udtalelserne nu er endt som en anmeldelse hos Fyns Politi.

- Nåh! Det var jeg ikke klar over. Det må jeg så se, hvordan det udvikler sig, siger han og understreger, at han står ved sine udtalelser.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.