Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Påsken bliver kold og blæsende

To lavtryk passerer hen over landet i løbet af påsken, hvor temperaturen kun lige sniger sig over ti grader.

Arkivfoto: Påsken bliver en kold, våd og vindfyldt omgang.
Arkivfoto: Påsken bliver en kold, våd og vindfyldt omgang.

Påsken bliver en kold, våd og vindfyldt omgang.

Og mange vil nok foretrække at blive hængende ekstra længe omkring lækkerierne på de traditionsrige frokostborde frem for at bevæge sig udenfor, hvor temperaturerne ikke kommer ret meget højere end ti grader.

»Påsken bliver præget af to lavtryk med regn, byger og blæst. Ind imellem vil solen titte frem. Det første lavtryk passerer onsdag og det næste lørdag,« siger Trine Pedersen, vagthavende meteorolog ved DMI.

»Lørdag bliver nok den mest regnfulde dag. Senere skifter vinden om, så den kommer fra nord. Det betyder mere sol og mere klart vejr søndag og mandag, men samtidig med risiko for nattefrost både natten til mandag og natten til tirsdag.«

Fra onsdag og frem til 2. påskedag mandag falder temperaturen støt dag for dag.

Skærtorsdag byder på lidt eller nogen sol, men også byger, som kan være med hagl. Mellem otte og 11 grader og jævn til hård vind fra vest og nordvest.

Langfredag begynder med tørt vejr, men senere kommer der spredte byger.

Lørdag kommer der væsentlig mere regn og dagtemperaturer sætter sig en smule til mellem fem og ti grader.

»Det bliver nok påskens værste dag,« konstaterer Trine Pedersen.

Søndag kommer der en del mere sol, men også regn- og haglbyger. Lokalt kan tordenbrag forskrække påskeharen.

Mandagen bliver påskens mest kølige dag.

»Temperaturerne falder til mellem fem og otte grader. Og så byder dagen igen på byger med hagl eller slud suppleret med lidt sol,« fortæller Trine Pedersen.

Natten til tirsdag kan det blive ned til fire graders frost.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.