Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pårørende kan komme på besøg på hospitalet døgnet rundt

De pårørende kan bidrage med langt mere end blot at komme med blomster og chokolade, lyder det.

Stockfoto: Sygehuse holder i stigende grad åbent for de pårørende. Det viser en ny undersøgelse, som er gennemført af Trygfonden og Dansk Selskab for patientsikkerhed.
Stockfoto: Sygehuse holder i stigende grad åbent for de pårørende. Det viser en ny undersøgelse, som er gennemført af Trygfonden og Dansk Selskab for patientsikkerhed.

Mange patienter på landets hospitaler kan få besøg af deres venner og familie døgnet rundt.

Sygehuse holder i stigende grad åbent for de pårørende. Det viser en ny undersøgelse, som er gennemført af Trygfonden og Dansk Selskab for patientsikkerhed.

Det er positivt for patientsikkerheden, lyder det fra Inge Kristensen, direktør i Dansk Selskab for Patientsikkerhed.

De pårørende kan nemlig bidrage med langt mere end blot at komme med blomster og chokolade.

»Det er godt for patientsikkerheden, at de pårørende har mulighed for at være hos deres familiemedlemmer. De kan være med til at give den ekstra historie eller de ekstra informationer, så behandlingen bliver så sikker som muligt.«

De pårørende kan eksempelvis være med, når mange af de vigtige beslutninger om pleje og behandling bliver truffet.

»De kan være med til at lytte. Når man som patient er i en udsat situation, kan man have problemer med at høre, hvad der bliver sagt.«

72 procent af sygehusafdelingerne i Danmark har åbent hele døgnet. Tilbage i 2013 gjaldt det kun ni procent af afdelingerne.

Et af de sygehuse, der har indført fri besøgstid, er Sjællands Universitetshospital.

»De pårørendes nærhed giver patienterne ro og tryghed, om det så er ved konsultation hos lægen, ved et måltid eller i løbet af natten,« siger Beth Lilja, som er vicedirektør ved Sjællands Universitetshospital.

»De pårørende er vigtige, og de skal føle sig velkomne,« siger hun.

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.