Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Pårørende får erstatning efter 1813-koks

Patienterstatningen har tilkendt erstatning i seks sager. I tre af sagerne var der tale om dødsfald.

Pårørende er blevet tilkendt erstatning i sager, der handler om akturtelefonen 1813. Free/Colourbox
Pårørende er blevet tilkendt erstatning i sager, der handler om akturtelefonen 1813. Free/Colourbox

Pårørende får nu tilkendt erstatning i sager, der omhandler akuttelefonerne i Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Det skriver Ekstra Bladet.

- Det handler om forsinket diagnostik og behandling, der i tre tilfælde har ført til, at patienterne afgik ved døden, oplyser Charlotte Wamberg, kommunikationschef i Patienterstatningen, til avisen.

Det drejer sig i alt om seks sager, hvor der er blevet givet erstatning. Fem af dem udspringer af 1813-ordningen i Region Hovedstaden, mens den sidste kommer fra Region Sjælland.

Ifølge Ekstra Bladet kommer to dødsfald fra Region Hovedstaden, mens det tredje skete i Region Sjælland.

Ekstra Bladet skriver, at der er blevet tilkendt erstatning for 1,6 millioner kroner i fem af de seks sager. Hvordan beløbene fordeler sig, skriver avisen ikke.

Charlotte Wamberg fra Patienterstatningen vil over for Ekstra Bladet ikke uddybe de nærmere detaljer i sagerne, eller hvorfor de pårørende har fået tilkendt erstatning.

Den omstridte akuttelefon 1813 så dagens lys 1. januar 2014 og er jævnligt blevet udsat for kritik for blandt andet lange ventetider.

I sidste uge var Karen-Inger Bast, der er direktør i Patienterstatningen, ude at sige i Berlingske, at tallet for erstatningssager burde være endnu højere, når det handler om deciderede lægefejl.

- Vi kan se, at vi ikke får nær så mange anmeldelser ind hos os, som vi burde, sagde hun til avisen.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.