Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overlæger: Ny it-platform kan true patienternes sikkerhed

Sundhedsplatformen på Herlev/ Gentofte Hospital har alvorlige problemer, mener Overlægeforeningen.

København: Herlev/ Gentofte Hospital bør behandle færre patienter, indtil de har fået den nye it-platform, Sundhedsplatformen, helt oppe at køre.

Sådan lyder det fra Overlægeforeningen, som mener, at platformen på nuværende tidspunkt forstyrrer behandlingen.

- Det er hårdt tiltrængt med nyt it-system i Region Hovedstaden, men problemet er, at man har kastet sig ud i "The Big Bang".

- Og det er fint nok, hvis man så retter op efter et par dage, men nu har der været nedsat aktivitet i ti dage, og det er er urealistisk at sætte aktiviteten op, siger overlæge Lisbeth Lintz, der er medlem af Overlægeforeningens bestyrelse.

Sundhedsplatformen ​gik i luften 21. maj på Herlev og Gentofte Hospital, som administrativt hører sammen. Og ifølge Region Hovedstaden forløb alt som planlagt.

Platformen er Danmarks største sundheds-it-projekt og skal erstatte 30 sundheds-it-systemer. Den kommer til at dække 12 hospitaler og servicere 2,5 millioner borgere og skal benyttes af ​44.000 medarbejdere i Region Hovedstaden og Region Sjælland.

Men ifølge Lisbeth Lintz er det ikke gået gnidningsfrit. Hun påpeger, at der er problemer både med blodprøvedelen og med at gå ind i systemerne.

- Hospitalet bliver nødt til at sætte tempoet ned, hvis patientsikkerheden ikke skal bringes i fare. Lægerne på hospitalet melder om så mange fejl, at det er svært at sikre, at patienterne får den rigtige behandling, fordi it-systemet ikke fungerer, som det skal.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.