Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overlæge frygter for mangelfulde kræftregistreringer

Det er umuligt at vide, om man som læge lever op til behandlingsgarantien, hvis der mangler registreringer.

Antallet af registrerede kræftforløb er nogenlunde ensartede fra kvartal til kvartal i alle regioner undtagen Region Hovedstaden. Det skyldes implementeringen af det nye it-system Sundhedsplatformen. Free/Colourbox
Antallet af registrerede kræftforløb er nogenlunde ensartede fra kvartal til kvartal i alle regioner undtagen Region Hovedstaden. Det skyldes implementeringen af det nye it-system Sundhedsplatformen. Free/Colourbox

København. Hvis man ikke kan stole på de data, der bliver registreret i Region Hovedstadens nye it-system, Sundhedsplatformen, er det umuligt at vide, om alle kræftpatienter har fået deres behandling til tiden.

Sådan siger formanden for Overlægeforeningen, Anja Ulrike Mitchell, efter en ny opgørelse fra Sundhedsdatastyrelsen viser, at Region Hovedstaden har svært ved at leve op til behandlingsfristerne for kræftpatienter.

I rapporten står der, at Region Hovedstaden har oplyst til Sundhedsstyrelsen, at der er problemer med registrering i forbindelse med implementeringen af netop Sundhedsplatformen.

»Det er en udfordring, at vi ikke pålideligt kan registrere behandlingsforløb,« siger Anja Ulrike Mitchell.

»Der er nogle registreringer, som enten ikke er foretaget, eller som er foretaget på en forkert måde. Og det betyder, at vi ikke helt præcist ved, om vi lever op til behandlingsgarantien.«

Det er tidligere kommet frem, at implementeringen af Sundhedsplatformen har voldt mange problemer på flere sygehuse i Region Hovedstaden.

» Vi har fået at vide, at der kommer styr på det på sigt, og det er også fair nok, at det tager tid. Men vi vil gerne se en tydelig strategi for, at det bliver godt,« siger Anja Ulrike Mitchell.

» Det er ikke tilfredsstillende for patienterne og for overlægerne, der forsøger at styre et rigtigt vigtigt behandlingsforløb til patienter.«

Antallet af registrerede kræftforløb er nogenlunde ensartede fra kvartal til kvartal i alle regioner undtagen Region Hovedstaden.

Her er antallet faldet drastisk i sidste kvartal, hvor der blev registreret blot 599 kræftpakkeforløb.

Det er under halvdelen af, hvad der var registreret på samme tidspunkt året før.

Sundhedsstyrelsen følger udviklingen tæt, lyder det i Sundhedsdatastyrelsens rapport.

Styrelsen er i dialog med Region Hovedstaden og afventer en uddybende redegørelse for, hvornår regionen forventer, at udfordringerne er løst.

 

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.