Du er logget ind

Din profil kan bruges på Berlingske.dk, Business.dk og bt.dk, der alle er en del af Berlingske Media. Du kan altid logge ud eller opdatere dine oplysninger ved at klikke på dit profilnavn.

Overlæge fra Riget anker dom for tyveri

En læge, der er blevet dømt tre måneders betinget fængsel, har besluttet at anke dommen til landsretten.

En 63-årig overlæge fra Rigshospitalet har valgt at anke en dom for kunsttyveri. Det oplyser sagens anklager Anette Gramstrup tirsdag.

Overlægen blev i slutningen af juni idømt tre måneders betinget fængsel af en enig domsmandsret i Københavns Byret.

Derudover blev han dømt til at skulle betale godt 27.000 kroner tilbage til sin tidligere arbejdsgiver, Rigshospitalet.

Men lægen, der har nægtet sig skyldig, vil have sin sag prøvet igen ved landsretten. Statsadvokaten skal nu tage stilling til, om anklagemyndigheden vil kontraanke dommen.

Sagen drejer sig om, at overlægen skal have placeret et maleri og to designlamper i sin villa i Nordsjælland, selv om alle tre ting var købt og betalt af Rigshospitalet, hvor han arbejdede.

I 2010 bestilte lægen maleriet "Olivenbäume in der Provence" af den schweiziske maler Fred Baumann til en værdi af 15.000 kroner.

Maleriet blev sponsoreret af Rigshospitalet, da han forklarede, at det skulle hænge på hans kontor.

Men den 63-årige blev kendt skyldig i tyveri, fordi billedet havnede på væggen i hans private hjem.

Byretten slog desuden fast, at han har stjålet flere lamper fra arbejdspladsen - en lysekrone fra Pendel Floss til 8400 kroner og en standerlampe af mærket Le Klint til en værdi 3996 kroner eksklusiv moms.

I dag arbejder hjertelægen på et hospital i provinsen, efter han blev fyret og politianmeldt af Rigshospitalets ledelse.

Overlægen har ifølge Jyllands-Posten indrømmet, at både maleri og lamper har befundet sig i hans hjem. Men han har nægtet sig skyldig. Genstandene var blevet købt for egne penge, har han sagt.

/ritzau/

Vi kan se, at du har installeret en adblocker, så vi ikke kan vise dig annoncer.

Det er vi kede af, fordi indtægter fra annoncer er en helt afgørende årsag til, at vi dagligt kan tilbyde dig journalistik af høj kvalitet.

For få adgang til indhold på Berlingske.dk skal du tillade visning af annoncer på Berlingske.dk. Se hvordan du gør her..

Tak for din forståelse.

Hov! Hvor blev min artikel af..!?

Du er træt af reklamer. Vi ved det godt! Men de betaler for den artikel, du sidder og læser. Vi vil derfor sætte stor pris på, at du tilføjer Berlingske.dk til din adblocker's "whiteliste".

Tak for din forståelse.